Mljeveni klinčić, 50g
Mljeveni klinčić, 50g
1,34

Mljeveni klinčić, 50g

Klinčić se karakteristično koristi zbog snažnog, topljenog i začinjenog okusa u brojne kulinarske i ljekovite svrhe. Evo nekoliko primjera kako je koristan klinčić:
Često se koristi začinjavanje različitih jela i pića. Zbog svojeg karakterističnog okusa, klinčić je omiljen sastojak mnogih začinjenih jela, poput gulaša, pečenih jela, umaka i deserta.
Tradicionalno se koristi i u medicinske svrhe. Može poboljšati probavu i ublažiti probleme s probavom, poput nadutosti i žgaravice. Eterično ulje od klinčića posjeduje antigljivična i antibakterijska svojstva.
Ponekad se koristi ulje od klinčića za ublažavanje zubobolje. Stomatolozi tradicionalno koriste ulje od klinčića pri postavljanju plombi i nekih stomatoloških postupaka.
Ulje od klinčića ima osvježavajući miris koji može pomoći u tretiranju neugodnog daha. Neki žvakaći gumi i vodice za usta također mogu sadržavati ulje od klinčića.
1,34
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji
Sastojci: 100% mljeveni klinčić
Neto težina: 50g

Prosječna prehrambena vrijednost na 100g proizvoda:
Energija: 1148 KJ (274 Kcal)
Masti: 13g (od kojih zasićene masti 4g)
Ugljikohidrati: 66g (od kojih šećeri 2,4g)
Vlakna: 34g
Proteini: 6g
Sol: 0,01g

Informacije o alergenima:
Može sadržavati tragove glutena, orašastih plodova, celera, sezamovog sjemena!

Podaci o prehrambenoj vrijednosti su informativnog karaktera! Stvarne vrijednosti koje su navedene na ambalaži mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo vas da se za aktualne informacije o prehrambenoj vrijednosti obratite našoj službi za korisnike!
Slični proizvodi