Mendula Tökmagkrém - 100% tökmag, 180g
Mendula Tökmagkrém - 100% tökmag, 180g
6,70

Mendula Tökmagkrém - 100% tökmag, 180g

Koliko god mali, bundevino sjeme ima toliko blagodati. Izuzetno je bogato proteinima: 100 g bundevinih sjemenki sadrži 28,5 g proteina, a također je bogato vlaknima, vitaminom K, fosforom, magnezijem (bundevino sjeme jedan je od najboljih prirodnih izvora magnezija!) i cinkom. Magnezij je neophodan za zdravo srce, snižava krvni tlak i poboljšava cirkulaciju.

Osim toga, bundevino sjeme bogato je antioksidansima, kao što su karotenoidi i vitamin E. Antioksidansi mogu smanjiti upale i zaštititi stanice od štetnih slobodnih radikala. Sadrži obilje vlakana - za razliku od bundevinskog ulja, bundevino sjeme u kremi sadrži 100% ovih vlakana.

Prije pripreme, bundevino sjeme lagano se prži kako bi se njegov ukus bolje istaknuo. Dodaje se malo visokokvalitetne soli, a zatim se melje u kremu. Nakon toga, samo mašta određuje kako ćete ga koristiti. Možete ga namazati na bilo koji sendvič umjesto maslaca. Jedan komad kvalitetnog (kiselog) kruha, 1-2 žličice kreme od bundevinih sjemenki, zatim svježi sir, nekoliko kriški rajčice, na kraju rukola ili baby špinat, i vaš iznimno ukusan, bogat proteinima i zdrav doručak je spreman.

Osim što je ukusno:

Pogodno za sve dijete Veganska, keto, bez glutena, bez laktoze, paleo, bez mliječnih bjelanaca
Niski glikemijski indeks
Visok udio nezasićenih masnih kiselina
Visok sadržaj proteina i izuzetno niska količina ugljikohidrata 28 g proteina na 100 g, 3 g UH na 100 g
Mnogostruko upotrebljivo U smoothije, za preljeve za salate, umake, na kruhu...
6,70
Nagradni kupon: 0,13 €
Detalji
Neto težina: 180g

Sastojci: Bučine sjemenke, sol (<1%)

Prosječna prehrambena vrijednost na 100g:
Energija: 2731 kJ/536 kcal
Masti: 35g
od kojih zasićene masne kiseline: 7g
Ugljikohidrati: 3g
od kojih šećeri: 0g
Bjelančevine: 28g
Sol: 0,5g

Prehrambene vrijednosti su informativnog karaktera! Aktualne prehrambene vrijednosti na ambalaži mogu se razlikovati od navedenih ovdje. Molimo da se za aktualne informacije o prehrambenim vrijednostima obratite našoj korisničkoj službi.
Slični proizvodi