Psilijum ljuske 180g
Psilijum ljuske 180g
5,24

Psilijum ljuske 180g

Psilijum ljuske su izrazito bogat izvor vlakana, što rezultira visokim sposobnostima vezanja vode. Mogu se koristiti za poboljšanje konzistencije različitih tjestenina, zgušnjavanje i želiranje. Redovitom uporabom potiču normalan rad probavnog sustava.
5,24
Nagradni kupon: 0,10 €
Detalji
Psyllium ljuska je tanka vanjska ljuska sjemena psyllium biljke. Biljka je autohtona u Indiji i Iranu. I sama sjemenka i ljuska imaju izvanredne hranjive vrijednosti koje se koriste i u medicinske svrhe, a također su od velike pomoći i u prehrani. Njegova sposobnost vezivanja vode također je korisna u bezglutenskoj prehrani i možete pripremiti bolje strukturirane tjestenine koristeći je. Vegani mogu zamijeniti želatinu životinjskog podrijetla upotrebom psyllium ljuske.

Preporuke za upotrebu psyllium ljuske:

Općenito se može koristiti za obogaćivanje vlaknima u kruhu, pecivima i drugim slanim i slatkim tijestima, kao i za poboljšanje konzistencije bezglutenskih tjestenina. Može se dodavati u musli, domaće energetske pločice i jogurt. Može se koristiti za zgušnjavanje i pripremu krema, pudinga i želea. Budući da se može vezivati i na hladno, možete čak pripremiti svježe voćne želee bez kuhanja. Također se može koristiti samostalno kao dio dijetalnog režima: trebate popiti jednu žlicu prije doručka i večere, pola sata prije obroka, s čajem, vodom ili voćnim sokom. Dijetu je preporučljivo provoditi 1-2 tjedna svakodnevno, pri čemu treba strogo paziti na unos dovoljne dnevne količine tekućine, koja bi trebala iznositi najmanje 2 litre.

Neto masa: 180 g

Sastojci: psyllium ljuska (Psyllium Husk)

Podrijetlo: Indija

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g proizvoda:

Energetska vrijednost: 812 kJ / 201 kcal
Masti: 0,32 g
od kojih zasićene masti: 0 g
Ugljikohidrati: 3,6 g
od kojih šećeri: 0 g
Bjelančevine: 3 g
Vlakna: 82 g
Sol: 0,11 g

Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativne prirode! Trenutni podaci o hranjivoj vrijednosti na ambalaži mogu se razlikovati od onih ovdje navedenih. Molimo obratite se našem osoblju za aktualne podatke o hranjivoj vrijednosti!
Slični proizvodi