Mand'or Prémium Trio piće (badem, lješnjak, pistacija) 1000ml
Mand'or Prémium Trio piće (badem, lješnjak, pistacija) 1000ml
3,49

Mand'or Prémium Trio piće (badem, lješnjak, pistacija) 1000ml

Istinski prirodan i neusporedivog okusa. Prvi i jedini povrtni napitak koji spaja tri izuzetna oraha pruža meditativno iskustvo, bogat ukusom, jedinstvenim senzacijama, bez ikakvih naknadnih okusa.
Proizvod je veganski, bez glutena, bez laktoze i bez GMO-a.

Jedna od najvažnijih karakteristika bademovog napitka je odsutnost glutena, laktoze i kolesterola. Bademov napitak je prirodni antioksidans koji pomaže u prevenciji raka i usporava proces starenja, izvor je vitamina (A, D, E), proteina, Omega 6, cinka, kalcija, željeza, magnezija i kalija.
Bez dodanog šećera, šalica bademovog napitka ima 30 kalorija i sadrži velike količine rastvorljivih i nerastvorljivih prirodnih vlakana. Na taj način štiti zidove creva, promoviše njegovo pravilno funkcionisanje, reguliše apsorpciju šećera i kontroliše nivo holesterola. Bademovo mleko je jedna od najhranljivijih i najkompletnijih alternativa za kravlje mleko.

Niska kalorična vrednost bademovog napitka čini ga idealnim pićem za sve one koji žele da smršaju. Zamena kravljeg mleka bademovim može dati veoma zadovoljavajuće rezultate u postizanju ciljeva mršavljenja. Vrlo lako se naviknete na njega, jer je njegova tekstura i senzorne karakteristike slične kravljem mleku.
Njegova konzumacija pomaže u borbi protiv holesterola i triglicerida. Poboljšava nivo dobrog holesterola i smanjuje nivo lošeg holesterola, kao i podržava apsorpciju šećera i masti u crevima.
Lako se vari i preporučuje se osobama koje pate od intolerancije na laktozu. Posebno je preporučljivo kod proliva i povraćanja. Bademovo mleko ima visok sadržaj kalijuma, što pomaže u nadoknađivanju minerala koji su izgubljeni zbog bolesti, a vlakna badema štite zid creva.
Reguliše funkcije organizma, što predstavlja rešenje za pacijente koji se bore sa gastrointestinalnim ili intestinalnim problemima ili pate od gastritisa.
Pomaže u jačanju noktiju i kose, kao i hidrataciji kože zahvaljujući vitaminu B2.
3,49
Nagradni kupon: 0,07 €
Detalji
Sastojci: voda, šećer, badem (2,2%), lješnjak (1,8%), pistacija (1%), emulgator: šećer esteri.

Proizvedeno u pogonu koji koristi soju, lješnjak, mlijeko, orah, indijski oraščić, pistacije. Može sadržavati tragove oraha, indijskog oraščića.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja, čuvati u hladnjaku i potrošiti unutar 4 dana. Prije upotrebe dobro protresti!

Neto težina: 1000ml

Prosječne hranjive vrijednosti na 100g proizvoda:

Energetska vrijednost: 176kJ/42Kcal
Masti: 2,3g
od toga zasićene masne kiseline: 0,2g
Ugljikohidrati: 4,5g
od toga šećeri: 4,0g
Bjelančevine: 1,0g
Vlakna: 0,6g
Sol: 0,01g

Podaci o hranjivim vrijednostima su informativnog karaktera! Aktualne vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od navedenih. Molimo kontaktirajte našu korisničku službu za aktualne podatke o hranjivim vrijednostima!
Slični proizvodi