Mand'or Prémium Napitak, bez šećera, 1000 ml.
Mand'or Prémium Napitak, bez šećera, 1000 ml.
2,91

Mand'or Prémium Napitak, bez šećera, 1000 ml.

Značajit ćemo nezaboravan i nježan okus ove nezaslađene napitka od zobi, koji je hranjiv, ukusan i zadovoljstvo za vaše nepce, a također i značajan izvor željeza, kalcija, kalija i fosfora. Pozitivno potiče probavu i pruža osjećaj sitosti.
Proizvod je veganski, bez laktoze, bez GMO-a i ne sadrži dodani šećer.

Zobeni napitak je jedna od najpopularnijih mliječnih zamjena na tržištu. Budući da je veganska alternativa bez orašastih plodova, može biti odgovarajuća zamjena za sve one koji su osjetljivi na laktozu ili alergični na soju ili kikiriki. Budući da zob obiluje hranjivim tvarima, zobeno mlijeko sadrži proteine, vlakna, vitamine i minerale. Dok se neki nutrijenti zadržavaju u gustoj kaši koja se dobiva miješanjem i cijeđenjem zobi, topiva vlakna ostaju u tekućem dijelu i imaju blagotvoran učinak na našu probavu. Zobeni napitak je bogat nezasićenim masnim kiselinama i mineralima. Prepun je vrijednim hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima poput vitamina B1, B2, B3, B6 i K, te sadrži cink, željezo, selen, magnezij i kalcij. Visok sadržaj beta-glukana pomaže smanjiti razinu kolesterola.
Cjelovita zob je bogata biljnim polifenolima. Među njima, avenantramide se gotovo isključivo nalaze u zobi. Avenantramide potiču proizvodnju dušikovog oksida u tijelu, koji je učinkovit, prirodni proširivač krvnih žila, što može smanjiti krvni tlak. Osim toga, avenantramide djeluju kao učinkoviti antioksidansi i smanjuju svrbež. Još jedan značajan antioksidans koji se nalazi u zobi je ferulna kiselina.

Zobeni napitak je savršen za preljev preko muslija, žitarica i dodavanje u jutarnju kavu. S obzirom na njegov neutralan okus, voljet će ga slatka i slana jela. Prilikom kuhanja se ne ponaša poput mlijeka, ali je savršen za zgušnjavanje, posebno ako mu dodate malo zobenog brašna. Može se koristiti u bilo kojem umaku ili kolaču, bilo da se radi o jednostavnom voćnom smoothie-u, palačinkama, bilo kojem muffinu, vafliju, pa čak i za pripremu najboljeg domaćeg vrhnja.
2,91
Nagradni kupon: 0,06 €
Detalji
Sastojci: voda, zob (12%), suncokretovo ulje, sol. Proizvedeno u pogonu koji koristi soju, kikiriki, badem, mlijeko, orahe, indijske oraščiće i pistacije.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja, čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar 4 dana. Prije otvaranja dobro protresti!

Neto masa: 1000 ml

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda:

Energetska vrijednost: 180 kJ / 43 kcal
Masti: 1,45 g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,22 g
Ugljikohidrati: 6,6 g
od kojih šećeri: 2,8 g
Proteini: 0,6 g
Vlakna: 0,5 g
Sol: 0,07 g

Nutritivne vrijednosti su informativne prirode! Stvarne nutritivne vrijednosti koje su navedene na ambalaži mogu se razlikovati od onih ovdje navedenih. Molimo vas da se za trenutne nutritivne vrijednosti obratite našoj službi za korisnike!
Slični proizvodi