Mand'or Premium Bio bademovo mlijeko, bez dodanog šećera, 1000ml
Mand'or Premium Bio bademovo mlijeko, bez dodanog šećera, 1000ml
2,91

Mand'or Premium Bio bademovo mlijeko, bez dodanog šećera, 1000ml

Mand'or Premium Bio proizvod je bademov napitak bez dodanog šećera i zaslađivača, sa čistim i uravnoteženim sastojcima.
Proizvod je organski, veganski, bez glutena, laktoze i GMO-a, te bez šećera.

Jedna od ključnih karakteristika bademovog napitka je odsutnost glutena, laktoze i kolesterola. Bademov napitak je prirodni antioksidans koji pomaže u prevenciji raka i usporava proces starenja. On je izvor vitamina (A, D, E), proteina, omega 6 masnih kiselina, cinka, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i kalijuma.
Bez dodatog šećera, jedna čaša bademovog napitka sadrži 30 kalorija, kao i veliku količinu rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Na ovaj način štiti crevne zidove, podstiče pravilno funkcionisanje creva, reguliše apsorpciju šećera i kontroliše nivo holesterola. Bademov napitak je jedna od najhranljivijih i najkompletnijih alternativa kravljem mleku.

Niskokalorična vrednost bademovog napitka čini ga idealnim napitkom za sve koji žele da smršaju. Zamena kravljeg mleka bademovim napitkom može pružiti veoma zadovoljavajuće rezultate u procesu mršavljenja. Veoma je lako naviknuti se na njega, jer njegova tekstura i senzorne karakteristike su slične kravljem mleku.
Konsumiranje bademovog napitka pruža veliku pomoć u borbi protiv holesterola i triglicerida. Poboljšava nivo dobrog holesterola i smanjuje nivo lošeg holesterola, kao i podstiče apsorpciju šećera i masti u crevima.
Lako je svarljiv i preporučuje se za osobe koje pate od intolerancije na laktozu. Posebno se preporučuje kod proliva i povraćanja. Bademov napitak ima visok sadržaj kalijuma, što mu daje veliku važnost u nadoknađivanju minerala izgubljenih zbog bolesti, a vlakna badema štite crevni zid.
Reguliše funkcije organizma, što predstavlja rešenje za pacijente koji se suočavaju s problemima gastrointestinalnog trakta ili boluju od gastritisa.
Pomaže jačanju noktiju i kose, kao i hidrataciji kože zahvaljujući vitaminu B2.
2,91
Nagradni kupon: 0,06 €
Detalji
Sastojci: voda, talijanski organski prženi bademi (3%), organski karaginana guma, prirodni okusi.
Proizvedeno u postrojenju koje koristi soju, kikiriki, mlijeko, orašaste plodove, lješnjake i pistacije. Može sadržavati tragove kikirikija, lješnjaka, orašastih plodova i pistacija.

Neto količina: 1000 ml

Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar 4 dana. Prije otvaranja dobro protresti!

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g proizvoda:

Energetska vrijednost: 71 kJ / 17 kcal
Masti: 1,5 g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,1 g
Ugljikohidrati: 0 g
od kojih šećeri: 0 g
Bjelančevine: 0,5 g
Vlakna: 0,4 g
Sol: 0,01 g

Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativni! Aktualne vrijednosti na ambalaži mogu se razlikovati od navedenih. Molimo, obratite se našoj službi za korisnike za aktualne vrijednosti hranjivih tvari!
Slični proizvodi