Himalajska sol, ružičasta, sitnog zrna 500g (1-2 mm).
Himalajska sol, ružičasta, sitnog zrna 500g (1-2 mm).
0,73

Himalajska sol, ružičasta, sitnog zrna 500g (1-2 mm).

Himalajska sol koja se danas konzumira ima starost od 250 milijuna godina.
Nastala je kada su se pradavna mora oko Himalaja osušila,
a zatim se, uslijed uzdizanja planinskog lanca, približila površini zemlje kao sloj soli koji se danas eksploatira.
Sloj soli se nalazi na dubini od približno 400-600 metara u prirodnom obliku, zaštićen od štetnih utjecaja suvremenog svijeta.
Tokom procesa vađenja i prerade, sol nije izložena štetnim industrijskim procesima kao što su pročišćavanje ili izbjeljivanje; ne sadrži nikakve aditive poput sredstava protiv zgrudvavanja.
Zahvaljujući tome, ima karakterističnu ružičastu boju i bogat je mineralima i elementima u tragovima. Prema nekim istraživanjima, sadrži 84 različita minerala.

Himalajska sol može se koristiti za pečenje, kuhanje i začinjavanje hrane u istim omjerima kao i tradicionalne soli.
Preporučuje se dodavanje soli na kraju pečenja ili kuhanja kako bi se sačuvala potpuna mineralna vrijednost.
Također se može koristiti za pripremu solne kupke ili kupke za noge.
0,73
Nagradni kupon: 0,01 €
Detalji
Neto težina: 500 g
Sastojci: himalajska sol (sitne, ružičaste zrnca)
Podrijetlo: Pakistan
Slični proizvodi