Himalajska sol, ružičasta, sitna, 1000 g/1 kg (1-2 mm)
Himalajska sol, ružičasta, sitna, 1000 g/1 kg (1-2 mm)
1,16

Himalajska sol, ružičasta, sitna, 1000 g/1 kg (1-2 mm)

Himalajska sol koja se danas konzumira potječe iz razdoblja od 250 milijuna godina. Nastala je prilikom isušivanja drevnih mora koja su se prostirala oko Himalaje, a zatim je, zbog izdizanja planinskog lanca, došla bliže površini zemlje, gdje se danas eksploatira. Sloj soli koji se nalazi na dubini od približno 400-600 metara prirodno se nalazi, zaštićen od štetnih utjecaja suvremenog svijeta. Tijekom njihove eksploatacije i obrade, ne podvrgavaju se nikakvim štetnim industrijskim procesima, poput čišćenja ili izbjeljivanja, niti sadrže bilo kakve aditive kao što su protuhrđajuće tvari. Zahvaljujući tome, posjeduje karakterističnu ružičastu boju te nevjerojatno bogat sadržaj minerala i mikroelemenata. Prema nekim istraživanjima, sadrži čak 84 različita minerala.

Himalajska sol može se koristiti za pečenje, kuhanje i začinjavanje hrane u istoj količini kao i tradicionalne soli. Preporučuje se dodati je hrani na kraju pečenja ili kuhanja kako bi se sačuvala njezina puna mineralna vrijednost. Osim toga, pogodna je i za izradu solnih kupki i kupki za stopala.
1,16
Nagradni kupon: 0,02 €
Detalji
Neto težina: 1000 g
Sastojci: himalajska sol (sitno zrnata, ružičasta)
Porijeklo: Pakistan
Slični proizvodi