Eritrit / Eritritol 1000g / 1kg Premium
Eritrit / Eritritol 1000g / 1kg Premium
4,37

Eritrit / Eritritol 1000g / 1kg Premium

Eritritol je prirodni šećerni alkohol koji daje vrlo malo energije. Ima glikemijski indeks 0, ne povećava razinu šećera u krvi i ne izaziva inzulinski odgovor, pa ga mogu konzumirati i dijabetičari i osobe koje su na dijeti. Odaberite Balance Food Eritrit, jedan od TOP proizvoda našeg webshopa po trajno niskoj cijeni!
4,37
Nagradni kupon: 0,09 €
Detalji
Eritritol se u prirodnom obliku nalazi u malim količinama u gljivama, grožđu, lubenici, kruškama i raznim jelima proizvedenim fermentacijom. Danas se u industriji proizvodi mikrobiološkim i kemijskim procesima. 1848. godine John Stenhouse, britanski kemičar, otkrio ga je svježim i fermentiranim voćama. U japanskoj prehrambenoj industriji se od 1990. godine koristi za zamjenu šećera u bombonima, čokoladama, voćnim gelovima i džemovima, pićima i drugim proizvodima. 1997. godine također je odobren za upotrebu u SAD-u, a zatim 2001. godine proglašen potpuno sigurnim. U Europi je na tržištu od 2003. godine.
U prehrambenoj industriji, osim stvaranja slatkog okusa, koristi se i kao stabilizator zbog svoje sposobnosti vezanja vode, kao nosač, zgušnjivač i stabilizator okusa i pH vrijednosti. Oznaka prehrambenog aditiva: E-968.
Učinci na organizam
Ima glikemijski indeks 0, ne povećava razinu šećera u krvi i ne pokreće inzulinski odgovor, pa ga mogu konzumirati i dijabetičari i osobe na dijeti. Većina mu se brzo apsorbira u tankom crijevu, a zatim mu se više od 90% izluči nepromijenjeno u roku od 24 sata. Istovremeno konzumiranje veće količine može izazvati nadutost i imati laksativni učinak! Bakterije u ustima ga ne mogu koristiti, tako ne uzrokuje karijes.
Upute za korištenje
Zbog svoje teksture i okusa, na sličan način kao i šećer kristal, može se koristiti u raznim pićima, džemovima i u pripremi raznih deserta. Njegova snaga zaslađivanja je 60-80% od šećera kristala, pa ga je potrebno više da bi se postigao isti slatki okus. Okus mu je slatkast i djeluje rashlađujuće. Iznad 160 ° C gubi svoj slatkasti okus. Ne karamelizira se. Kako inhibira rast gljivica, nije prikladan za izradu dizane tjestenine.

"Neto težina: 250 g

Sastojci: eritrit (eritritol)

Glikemijski indeks: 0

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 0,8 kJ / 0,2 kcal
- Masti: 0,0 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,0 g
- Ugljikohidrati: 99,9 g
- od kojih šećeri: 0,0 g
- od kojih polioli: 99,9 g
- Proteini: 0,0 g
- Vlakna: 0,0 g
- Sol: 0,0 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Slični proizvodi