Blanširani bademi  100g
Blanširani bademi 100g
1,57

Blanširani bademi 100g

Opis i parametri
Sastojci: 100% blanšrani bademi

Čuvati na suhom i hladnom mjestu!

Mjesto podrijetla: EU

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:
Energija: 2566kj/621kcal
Masti: 52g
od kojih zasićene masne kiseline: 4,74g
Ugljikohidrati: 7,6g
od koji šećeri: 4,2g
Proteini: 24,1g
Vlakna: 12,9g
Sol: 0,035g

Blanširane bademe možete koristiti za pripremu kolača, pita, sladoleda, voćnih salata, tjesteninskih jela, kao ukras za slatkiše, ali također se odlično slažu kao dodatak ribljim i mesnim jelima. Savršen su zalogaj samostalno ili uz suho voće.

1,57
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji

Bademi su bogati vlaknima, vitaminima, mineralima i drugim hemijskim jedinjenjima koja povoljno utiču na naše zdravlje. Umjerena konzumacija badema štiti od mnogih bolesti, pa čak i od raka. Posebno je preporučljivo za pušače!

Bademi su posebno bogati jednostruko nezasićenim masnim kiselinama kao što je oleinska kiselina, kao i višestruko nezasićenim masnim kiselinama koje smanjuju nivo "lošeg" holesterola. Naučna istraživanja su pokazala da mediteranska kuhinja bogata jednostruko nezasićenim masnim kiselinama igra važnu ulogu u prevenciji poremećaja cirkulacije i srčanog udara.

Bademi su izuzetno dobar izvor vitamina E, sadrže čak 25 g na 100 g badema (što je 170% preporučenog dnevnog unosa). Vitamin E je snažan antioksidans koji se rastvara u mastima, štiti ćelijske membrane i kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Bademi ne sadrže gluten, što ih čini odličnom alternativom za osobe koje su intolerantne na gluten. Takođe sadrže kompleks vitamina B (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, vitamin B6) i značajnu količinu folne kiseline. Ovi enzimi djeluju kao katalizatori u metaboličkim procesima u stanicama. Bademi su izvrsni izvor minerala kao što su fosfor, željezo, kalcijum, magnezijum, mangan, cink i selen.

Sastojci: 100% blanširani bademi

Čuvati na suvom i hladnom mjestu!

Porijeklo: EU

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda:
Energetska vrijednost: 2566 kJ / 621 kcal
Masti: 52 g
od kojih zasićene masne kiseline: 4,74 g
Ugljikohidrati: 7,6 g
od kojih šećeri: 4,2 g
Proteini: 24,1 g
Vlakna: 12,9 g
Sol: 0,035 g

Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativni! Aktuelne vrijednosti na pakovanju mogu se razlikovati od navedenih. Molimo da se za tačne vrijednosti obratite našem Korisničkom servisu!

Slični proizvodi