Chlorella u prahu 100g
Chlorella u prahu 100g
4,95

Chlorella u prahu 100g

Opis i parametri
Sastojci: 100% chlorella
Mjesto podrijetla: Kina
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:
Energija: 1450 kJ/343 kcal
Masti: 2,3g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,6g
Ugljikohidrati: 13,8g
od kojih šećeri: 0,4g
Proteini: 65,7g
Sol: 0,2g


Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Zbog mnogih blagotvornih učinaka, chlorella je danas poznata superhrana širom svijeta. Sadrži velike količine antioksidansa, vitamina, minerala, a i izvor je vrijednih biljnih bjelančevina. Koristi se kao dodatak prehrani, može pomoći našem tijelu da normalno funkcionira, ima učinak jačanja imuniteta i detoksikacije.4,95
Nagradni kupon: 0,10 €
Detalji

Zelena alga chlorella jedna je od biljaka s najvećim udjelom klorofila na svijetu. Klorofil djeluje antioksidativno, podiže razinu kisika u našem tijelu i pomaže hranjivim tvarima da dođu do stanica, odnosno ima snažan detoksikacijski učinak. Chlorella sadrži vrlo visok udio biljnih bjelančevina (65%), zato se preporučuje i vegetarijancima i veganima. Sadrži vitamine B, C i E, kao i brojne minerale (kalij, magnezij, kalcij, fosfor) i elemente u tragovima (željezo, mangan, cink).. U slučaju dijete, pomaže razviti osjećaj sitosti, kao i promiče pravilno nadoknađivanje hranjivih sastojaka. Njezin sadržaj vlakana potiče pravilnu crijevnu funkciju, poboljšavajući time ispravnu apsorpciju hranjivih tvari i stvaranje korisne crijevne flore.Upute za korištenjeBudući da chlorella sadrži svoje vrijedne sastojke u visoko koncentriranom obliku, preporučuje se njezina svakodnevna konzumacija kao dodatak prehrani. U prosjeku se preporučuje konzumacija 2-3 žličice (6-10 g) dnevno, pomiješane s shakeom, smoothiejem, kašom ili jogurtom. Može se konzumirati i samostalno, s vodom, iako u ovom slučaju moramo biti spremni na karakterističan okus algi.

Slični proizvodi