Spirulina prah 125 g
Spirulina prah 125 g
3,79

Spirulina prah 125 g

Opis i parametri
Sastojci: 100% spirulina
Mjesto podrijetla: Kina
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:
Energija: 1364 kJ/326 kcal
Masti: 1g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,5g
Ugljikohidrati: 13,1g
od kojih šećeri: <0,1g
Proteini: 65,9g
Sol: 0,9g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Zbog brojnih blagotvornih svojstava, spirulina je danas postala popularan superhrana diljem svijeta. Sadrži velike količine antioksidansa, vitamina, minerala, a također je i vrijedan izvor biljnih proteina. Kao dodatak prehrani, može pomoći u održavanju normalnog funkcioniranja našeg tijela te ima imunostimulirajući i detoksikacijski učinak.
3,79
Nagradni kupon: 0,08 €
Detalji
Zelena alga spirulina, sušenjem i mljevenjem dobiva se spirulina prah koji ima iznimno visok sadržaj klorofila. Klorofil posjeduje antioksidativna svojstva, povećava razinu kisika u tijelu te potiče ulazak hranjivih tvari u stanice. Spirulina ima vrlo visok udio biljnih proteina (65%), a također sadrži svih 8 esencijalnih aminokiselina koje su neophodne za naše tijelo, a koje naše tijelo ne može samo proizvesti, stoga ih moramo unositi svjesnom prehranom. Zahvaljujući vrijednim proteinima, konzumacija spiruline se preporučuje i vegetarijancima i veganima. Sadrži vitamine B1, B2, B6 i A, te također pridonosi unosu magnezija, željeza i kroma. Pri dijetama pomaže u stvaranju osjećaja sitosti te potiče pravilno nadoknađivanje hranjivih tvari.

Blagotvorna svojstva spiruline istraživali su i istraživači NASA-e, a na temelju njihovih rezultata, spirulina je uvrštena među preporučene namirnice za astronauta.

Preporuke za upotrebu



Budući da spirulina koncentrirano sadrži vrijedne sastojke, preporučuje se konzumacija u malim dnevnim količinama kao dodatak prehrani. Prosječna preporučena dnevna doza je 1 čajna žličica (2-3 g), koja se može dodavati u smoothieje, kaše, jogurte ili konzumirati samostalno s vodom, iako treba biti svjestan karakterističnog okusa alge.

Sastojci: 100% spirulina
Podrijetlo: Kina
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda:
Energija: 1364 kJ/326 kcal
Masti: 1g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,5g
Ugljikohidrati: 13,1g
od kojih šećeri: <0,1g
Proteini: 65,9g
Sol: 0,9g

Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativni! Trenutni podaci o hranjivoj vrijednosti na ambalaži mogu se razlikovati od navedenih. Molimo vas da se za trenutne podatke o hranjivoj vrijednosti obratite našim kolegama!
Csomagajánlatok
Slični proizvodi