Grašak protein u prahu 500g
Grašak protein u prahu 500g
7,57

Grašak protein u prahu 500g

Opis i parametri
Sastojci: 100% grašak protein
Mjesto podrijetla: Kina
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:
Energija: 1643 kJ/ 390 kcal
Masti: 9,5g
od kojih zasićene masne kiseline: 1,9 g
Ugljikohidrati: 0,9g
od kojih šećeri: 0,4g
Proteini: 80g
Sol: 2,4g

100% prirodni biljni proteinski prah. Grašak protein u prahu jedan je od najpopularnijih izvora biljnih bjelančevina, jer sadrži velike količine (80%) lako probavljivih proteina, a ujedno je i jedan od najlakše probavljivih izvora biljnih bjelančevina. Izvrstan izbor za vegetarijance i vegane za nadoknađivanje potrebnog unosa proteina, a također je savršena alternativa povećanom unosu proteina aktivnih sportaša.

7,57
Nagradni kupon: 0,15 €
Detalji

Sve više raste popularnost biljnih proteina, među kojima se ističe graškov protein zbog svoje odlične hranjive vrijednosti i lakoće probavljivosti. Mnogi izvori proteina su istovremeno alergeni (npr. sirutka, jaja, kazein, soja), pa je njihova konzumacija zabranjena za mnoge ljude. Graškov protein predstavlja idealan izbor za njih, budući da je prirodno bez glutena.

Graškov protein se dobija iz žutog graška (sušenog zelenog graška). Žuti grašak se fino usitni u prah, a zatim ispere vodom kako bi se uklonio višak škroba i vlakana. Preostala grašak pasta sadrži velike količine proteina, kao i vitamine i minerale. Nakon toga, višak vode se uklanja sušenjem, čime se postiže izuzetno visok sadržaj proteina i praškasta tekstura koja se lako koristi.

Opće je poznato da mahunarke, iako vrlo zdrave, mogu uzrokovati neugodno nadimanje. Međutim, prilikom proizvodnje graškovog proteina, ove tvari se gotovo u potpunosti uklanjaju, tako da konzumacija graškovog proteina ne uzrokuje nelagodu i vrlo je lako probavljiva.

Graškov protein sadrži esencijalne amino kiseline, koje su za organizam neophodne, ali ih ljudski organizam ne može proizvesti sam, pa moramo posebno paziti na njihov unos. Sadrži velike količine razgranatih lančanih aminokiselina (BCAA aminokiseline), koje imaju važnu ulogu u pravilnoj izgradnji mišića i održavanju adekvatne fizičke snage.

Preporuke za upotrebu:

Zbog sitnih zrnaca i praha, graškov protein se može konzumirati jednostavno pomiješan s vodom ili biljnim mlijekom. Oni koji žele prekriti blagi "zemljani" okus mogu ga slobodno dodavati u jutarnje smoothie-je, voćne napitke, kaše ili shake-ove. Također, graškov protein možete dodavati u razna jela kako biste ih obogatili proteinima, na primjer možete pripremiti proteinske palačinke, vafle ili ga dodati u variva. Kod pečenja, graškov protein može zamijeniti bilo koje brašno u omjeru trećine (npr. za biskvit, muffine, linzer tijesta i sl.).

Sastojci: 100% graškov protein
Podrijetlo: Kina
Prosječne hranjive vrijednosti na 100g proizvoda:
E

nergija: 1643 kJ / 390 kcal
Masti: 9,5g
od kojih zasićene masne kiseline: 1,9g
Ugljikohidrati: 0,9g
od kojih šećeri: 0,4g
Proteini: 80g
Sol: 2,4g

Podaci o nutritivnoj vrijednosti su informativnog karaktera! Stvarne vrijednosti mogu se razlikovati od onih navedenih na pakiranju. Molimo vas da se za aktualne informacije o nutritivnoj vrijednosti obratite našoj službi za korisnike!

Csomagajánlatok
Povezani proizvodi
Slični proizvodi