Himalajska sol, bijela, fino mljevena 1000g/1kg
Himalajska sol, bijela, fino mljevena 1000g/1kg
1,45

Himalajska sol, bijela, fino mljevena 1000g/1kg

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: 100% bijela himalajska sol

Mjesto podrijetla: Pakistan


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 0 kJ /0 kcal
- Masti:0 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0g
- Ugljikohidrati:0 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 0 g
- Vlakna: 0 g
- Sol: 99 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Himalajska sol koja se danas konzumira potječe iz razdoblja od 250 milijuna godina. Nastala je prilikom isušivanja drevnih mora koja su se prostirala oko Himalaje, a zatim je, zbog izdizanja planinskog lanca, došla bliže površini zemlje, gdje se danas eksploatira. Sloj soli koji se nalazi na dubini od približno 400-600 metara prirodno se nalazi, zaštićen od štetnih utjecaja suvremenog svijeta. Tijekom njihove eksploatacije i obrade, ne podvrgavaju se nikakvim štetnim industrijskim procesima, poput čišćenja ili izbjeljivanja, niti sadrže bilo kakve aditive kao što su protuhrđajuće tvari. Zahvaljujući tome, posjeduje karakterističnu ružičastu boju te nevjerojatno bogat sadržaj minerala i mikroelemenata. Prema nekim istraživanjima, sadrži čak 84 različita minerala.

Himalajska sol može se koristiti za pečenje, kuhanje i začinjavanje hrane u istoj količini kao i tradicionalne soli. Preporučuje se dodati je hrani na kraju pečenja ili kuhanja kako bi se sačuvala njezina puna mineralna vrijednost. Osim toga, pogodna je i za izradu solnih kupki i kupki za stopala.
1,45
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji
Neto masa: 1000 g
Sastojci: 100% bijela himalajska sol
Mjesto porijekla: Pakistan
Csomagajánlatok
Slični proizvodi