Kurkuma 100g
Kurkuma 100g
0,87

Kurkuma 100g

Opis i parametri
Neto težina: 100 g

Sastojci: 100% kurkuma

Mjesto podrijetla: Indija


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1040 kJ / 246 kcal
- Masti: 3,25 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 1,84 g
- Ugljikohidrati: 44,44 g
- od kojih šećeri: 3,21 g
- Proteini: 9,68 g
- Vlakna: 22,7 g
- Sol: 0,07 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Kurkuma je začinska i ljekovita biljka azijskog podrijetla ugodno karakterističnog okusa. Zbog žibahne žute boje i nježnog okusa, jedna je od najpopularnijih začina, koji se koristi sam po sebi, ali i kao glavni sastojak autentičnih mješavina začina (npr. curry). Također je popularan kuhinjski sastojak zbog svojih pozitivnih fizioloških učinaka.
0,87
Nagradni kupon: 0,02 €
Detalji

Opis



A Kurkuma (Curcuma longa) svoju posebnu aromu i boju može zahvaliti žutoj boji (kurkumin), koji se nalazi u njezinom korijenu i gomolji, koji podsjećaju na đumbir.
Najviše je poznat njezin sušeni oblik praha. Tradicionalni je sastojak indijske kuhinje, kao i Worcester umaka i glavni sastojak mješavine začina curry.



Pored narodne medicine, blagotvorni učinci kurkume privukli su pažnju i moderne medicine. Kurkumin je antioksidativni spoj koji se pokazao i protuupalnim, u kliničkim uvjetima.



Korištenje kurkume



Popularan je začin, blago gorkastog, paprenog okusa. NJezina intenzivna žuta boja daje ugodnu nijansu hrani začinjenoj njome. Koristimo ga za začinjenje juha i umaka, ali i za izradu izvrsnih ragua i mesnih jela. Ljubiteljima orijentalnih okusa neophodan je sastojak za izradu indijskih jela. Može se dobro kombinirati s čilijem, ali i papar, kardamom, đumbir, kim i korijander također se dobro slažu s njom.



Balance Food Kurkuma 100g cijena: [PRICE]







Slični proizvodi