Pektin 100g
Pektin 100g
4,95

Pektin 100g

Opis i parametri
Neto težina: 100 g

Sastojci: 100% pektin

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1073 kJ / 259 kcal
- Masti: 0 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 36 g
- od kojih šećeri: 36 g
- Proteini: 0 g
- Vlakna: 58 g
- Sol: 0,07g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Pektin je prirodno vlakno koje, kad se pomiješa s vodom, rezultira teksturu poput gela. U širokom rasponu se koristi za želiranje i zgušnjavanje. Zbog visokog sadržaja vlakana kao i prirodnog detoksikacijskog učinka, često se koristi i u svrhe mršavljenja.
4,95
Nagradni kupon: 0,10 €
Detalji

Opis



Pektin je heteropolisaharidni spoj koji se u svom prirodnom obliku nalazi u velikim količinama u staničnim stijenkama jabučastih i citrusnih voća. U industrijskoj proizvodnji ekstrahira se uglavnom iz jabuka i kore citrusa. Prirodni je aditiv (E440) koji se može koristiti i u prehrambenoj industriji, uglavnom za zgušnjavanje pekmeza i džemova od voća s niskim sadržajem pektina.



Neophodan dio zdrave prehrane je visok unos vlakana, koji pektin također može zamijeniti. Neprobavljiv je za ljudsko tijelo, ali koristan hranjiv sastojak za bakterije u debelom crijevu. Uz to, pektinska vlakna mogu se vezati za molekule šećera, što smanjuje njihovu apsorpciju, usporavajući tako porast razine šećera u krvi.



Upute za korištenje pektina



Savršen je za izradu pekmeza, džemova i voćnih gelova. Kod pripreme pekmeza, upotreba pektina skraćuje vrijeme kuhanja, čime se dobivaju pripravci s većim sadržajem vitamina i minerala. Pektin se također može koristiti za smanjenje količine potrebnog šećera, jer se njegov učinak zgušnjavanja može koristiti za povećanje sposobnosti šećera da veže vodu. Izuzetno je popularan u vegetarijanskoj kuhinji, jer se može koristiti za zamjenu želatine u pripremi različitih jela gelaste teksture.



Balance Food Pektin 100g cijena: [PRICE]




Slični proizvodi