Kvinoja 500 g
Kvinoja 500 g
2,62

Kvinoja 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: kvinoja (bijela)

Mjesto podrijetla: Bolivija


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1541 kJ / 368 kcal
- Masti: 5,9 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,5 g
- Ugljikohidrati: 62 g
- od kojih šećeri: 1,8 g
- Proteini: 12 g
- Vlakna: 6,9 g
- Sol: <0,01 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Kvinoja je pseudozrno bez glutena koje zahvaljujući slasnom okusu, jednostavnoj pripremi i vrijednim hranjivim sastojcima više nije samo omiljena hrana Inka.

2,62
Nagradni kupon: 0,05 €
Detalji

Opis



Kvinoja (quinoa) je biljka iz biljne porodice štirovki, čije se pročišćeno sjeme konzumira. Potječe iz Južne Amerike, gdje bila je glavna hrana drevnih Inka, koja je bila toliko cijenjena da je bila i dio njihovih vjerskih ceremonija, a bila je poštovana kao "chisaya mama" ili "majka žitarica". Ne samo da se konzumirala kao hrana, kvinoja se koristila i za liječenje. Tijekom španjolske inkvizicije, zajedno s Inkama, nestala je i kvinoja, prema legendi, starosjedioci koji su bježali od Španjolaca u planine ponijeli su je sa sobom i nastavili je uzgajati i konzumirati u najvećoj tajni. Kvinoja je ponovno otkrivena 1970-ih zahvaljujući jednom bolivijskom filozofu, a njezina popularnost od tada brzo raste. Rezolucijom UN-a 2013. proglašena je godinom kvinoje.



Upute za korištenje kvinoje



Zahtijeva temeljito pranje prije kuhanja! Kuhajte je u dvostrukoj količini vrućoe vode ispod poklopca dok ne omekša, približno je za pripremu potrebno 15 minuta. Može se koristiti samostalno kao prilog, kao dodatak salatama, kao punjenje ili čak kao punilo za juhu. Slatko napravljen u mlijeku ili mlijeku od sjemenki, nadopunjen suhim voćem i sjemenkama, može se koristiti i za pripremu super hranjivog doručka.



Balance Food Kvinoja 500 g cijena: [PRICE]

Slični proizvodi