Lanene pahuljice 250 g
Lanene pahuljice 250 g
0,87

Lanene pahuljice 250 g

Opis i parametri
Neto težina: 250 g

Sastojci: lanene pahuljice

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1554 kJ / 371 kcal
- Masti: 42 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 3,7 g
- Ugljikohidrati: 29 g
- od kojih šećeri: 1,6 g
- Proteini: 18 g
- Vlakna: 27,3 g
- Sol: 0,17 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Sjemenke lana su bogate vlaknima, uljima i drugim vrijednim hranjivim tvarima. Za vegane i osobe osjetljive na jaja, sjemenke lana su izvrsna zamjena za jaja pri pripremi različitih tijesta.

0,87
Nagradni kupon: 0,02 €
Detalji
Opis

Mljevena lanena sjemenka je proizvod dobiven mljevenjem i blagim usitnjavanjem lanenog sjemena, koji na najefikasniji način otkriva vrijedne hranjive tvari sadržane u lanenom sjemenu. Na taj način, putem mljevene lanene sjemenke, naše tijelo može dobiti korisna vlakna, proteine, esencijalne masne kiseline i minerale. Esencijalne masne kiseline su tvari koje su neophodne za naše tijelo, ali naše tijelo nije sposobno proizvesti ih, pa njihovu zamjenu možemo osigurati putem unesenih namirnica.

Preporuka za uporabu mljevene lanene sjemenke

Mljevena lanena sjemenka se može konzumirati pomiješana s mueslom, u doručkovim kašama, ili dodana u smoothie. Može se staviti u tijesto za kolače, kruh i pekarske proizvode, ili dodati u mesne okruglice i punjenja. Mljevena lanena sjemenka je izvrsna zamjena za jaja u veganskoj i bezjajnoj kuhinji. Može se koristiti kao zamjena za jaja u različitim tijestima koja inače sadrže jaja (linzer, kuglof, mafini itd.). Za to je potrebno pomiješati 1 žlicu mljevene lanene sjemenke s 3 žlice vode i ostaviti nekoliko minuta dok smjesa ne postane blago "želatinozna" konzistencija. Tu smjesu dodajte pripremljenom tijestu.

Neto težina: 250 g

Sastojci: mljevena lanena sjemenka

Podrijetlo: EU

Hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda:

Energija: 563 kcal
2365 kJ
Masti: 42 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 3.7 g
Ugljikohidrati: 27.9 g
- od kojih šećeri: 1.5 g
Proteini: 18.3 g
Sol: 0.1 g

Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativnog karaktera! Trenutne vrijednosti mogu se razlikovati od onih navedenih na pakiranju. Za trenutne vrijednosti molimo obratite se našem korisničkom servisu!
Csomagajánlatok
Slični proizvodi