Parajdska sol 1000 g / 1 kg
Parajdska sol 1000 g / 1 kg
1,02

Parajdska sol 1000 g / 1 kg

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: parajdska sol

Mjesto podrijetla: Rumunjska


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: - kJ / - kcal
- Masti: - g
- od kojih zasićene masne kiseline: - g
- Ugljikohidrati: - g
- od kojih šećeri: - g
- Proteini: - g
- Vlakna: - g
- Sol: - g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Za organizam vrlo su važni ispravna količina i kvaliteta unosa soli. Vrijedno je nadoknaditi potrebe tijela za soli sa prirodnim solima s visokim udjelom minerala, za što je parajdska sol savršen izbor.

1,02
Nagradni kupon: 0,02 €
Detalji

OpisRudarstvo soli u rudniku soli u Parajdu, Transilvaniji, u blizini sela Parajd, se datira još od starih Rimljana. Rudnik je stotinama godina bio u vlasništvu kraljeva Mađarske i Transilvanije, pa je i on dio mađarske povijesti. Od 15. stoljeća nadalje, parajdska sol se nazivala i „sekelj sol“, koja do danas pruža rad i egzistenciju stanovnicima „Solnog kraja“. Solne špilje Parajda predstavljaju jednu od najvećih rezervi soli u Europi, s dovoljno soli za još više stoljeća, u sloju soli u dubini od skoro 2700 m. Sol se nalazi u prirodnom, zaštićenom obliku u dubini, izolirana od štetnih utjecaja okoliša. Dan do danas se kopa i obrađuje mehaničkim putem, ne pročišćava, ne izbjeljuje i ne rafinira se industrijskim postupcima, ne miješa se s aditivima, zbog čega ima visok udio minerala i blagotvoran učinak. Parajdska sol sadrži više vrsta minerala i elemenata u tragovima, što se uglavnom može pripisati ostacima drevnomorskog blata. To je uzrok i njezinoj karakterističnoj sivkastoj nijansi.Upute za korištenje parajdske soliMože se koristiti za začinjanje tijekom pečenja i kuhanja, sočnijeg je i intenzivnijeg okusa od tradicionalne kuhinjske soli. Mađarsko gastronomsko udruženje nagradilo je parajdsku sol zlatnom vrpcom kao izvanredan gastronomski proizvod, a zatim je na svjetskom prvenstvu kuhara Bocuse d’Or, Lyon Chef, mađarski tim kuhao s njom. Kada se koristi kao sol za kupanje, učinkovita je u ublažavanju reumatskih bolova, bolova u zglobovima i mišićima, kao i u ublažavanju različitih kožnih bolesti. Vraća odgovarajuću pH vrijednost kože, odnosno pomaže u njezinoj hidrataciji. Kao kupka za stopala može se koristiti i za prevenciju i liječenje gljivičnih bolesti. Ispiranje također pomaže u održavanju zdravlja zubi i zubnog mesa, jer učinkovito dezinficira usta.
Balance Food Parajdska sol 1000 g cijena: [PRICE]

Slični proizvodi