Bulgur 500 g
Bulgur 500 g
1,45

Bulgur 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: bulgur, velikog zrna

Mjesto podrijetla: Turska


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1468 kJ / 350 kcal
- Masti: 1,5 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,27 g
- Ugljikohidrati: 69,8 g
- od kojih šećeri: 0,85 g
- Proteini: 12,5 g
- Sol: 0 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Bulgur je već tisućama godina jedna od osnovnih namirnica čovječanstva, iako je u našoj regiji postao popularan tek u posljednjem desetljeću. Izrađen od grubo mljevene durum pšenice, s izvrsnim vrijednostima unutarnjeg sadržaja i lakom i raznovrsnom uporabom, bulgur lako može postati omiljenikom i u vašoj kuhinji.


Durum pšenica sadrži gluten, pa se njegova konzumacija ne preporučuje osobama preosjetljivima na gluten!

1,45
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji

OpisPosljednjih godina ova svestrana, hranjivim tvarima bogata žitarica za prilog, koja je inače drevna hrana, postaje sve popularnija i u Hrvatskoj.U Indiji i na Bliskom istoku, posebno u turskoj kuhinji, važan je sastojak svakodnevne gastronomije. Također je vrlo popularan u mediteranskim zemljama.


Bulgur je zapravo karakteristična varijanta tvrde pšenice. Da bi se bulgur napravio od tradicionalnih zrna pšenice, zrna pšenice beru se prije nego što bi potpuno sazrijevala, zatim se ljušte, pa kuhaju na pari, na kraju se osuše i, ovisno o vrsti, usitnjavaju. U pogledu tipa možemo pronaći od grisa pa sve do cjelovite verzije, a postoje i tamne i svijetle verzije.

Tvrda pšenica sadrži gluten, pa se konzumiranje ne preporučuje osobama koji su preosjetljivi na gluten!

Upute za korištenjePrimprema mu je izuzetno jednostavna, manjezrnatu verziju mu je dovoljno skuhati, a većezrnati bulgur može se pripremiti kuhanjem nekoliko minuta. Ako želite postići teksturu kašice, trebate ganamakati u dvostrukoj količini vruće tekućine tijekom 30 minuta. Od njega se mogu praviti razna jela. Savršen sastojak za salate, poput libanonskog tabbouleha ili turskog kisira. Izvrsna je zamjena za rižu u bilo kojem jelu, a može biti i prilog ili punjenje. Zahvaljujući neutralnom okusu, može se lako začiniti, pa se od njega čak mogu napraviti i deserti.Balance Food Bulgur 500 g cijena: [PRICE]
Csomagajánlatok
Slični proizvodi