Opis
Goji bobicom (Lycii fructus) nazivamo jestivo voće određenih vrsta koje pripadaju rodu kustovnica (Lycium). Ljekoviti učinak malih crvenih bobica poznavaju već tisućama godina na području drevne Azije, i posebno Kine. Isprva su se joj priznavali učinci pomlađivanja i kao afrodizijaka, a Tibetanci su joj pripisali i niz pozitivnih učinaka na zdravlje. Kasnije je dobila važnu ulogu i u zapadnoj medicini, a danas se još uvijek odvijaju mnogo istraživanja da bi se višetisutljetna narodna opažanja u vezi nje dokazala znanstvenim činjenicama. Dokazano je da sadrži 18 vrsta aminokiselina i 21 vrstu elemenata u tragovima, na pr. željezo, kalij, kalcij, cink, magnezij, selen i kobalt. Također ima dokazano visok sadržaj vitamina C, a sadrži i vitamine A, B1, B2, C i E.
Upute za korištenje goji bobica
Dostupna u sušenom obliku, goji bobica ima pomalo kiselkast okus. Može se konzumirati samostalno, pomiješano u žitne pahuljice, može se koristiti i za aromatiziranje smoothieja i salata. Namočenu u vodi nekoliko minuta, u mekšem obliku možemo je dodavati različitim prilozima, i dobiti biti uzbudljive kombinacije sa kvinojom, kus-kusom ili čak prosom.
Balance Food Goji bobice 150 g cijena: [PRICE]