Soda bikarbona (jestiva) 1000g / 1kg
Soda bikarbona (jestiva) 1000g / 1kg
1,45

Soda bikarbona (jestiva) 1000g / 1kg

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: soda bikarbona (natrijev bikarbonat)

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: - kJ / - kcal
- Masti: - g
- od kojih zasićene masne kiseline: - g
- Ugljikohidrati: - g
- od kojih šećeri: - g
- Proteini: - g
- Vlakna: - g
- Sol: - g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Soda bikarbona, poznata i kao natrijev hidrogenkarbonat (natrijev bikarbonat) blago je alkalna sol koja je iznenađujuće svestrana. Pruža rješenje za brojne medicinske i higijenske probleme, kao što je izvrsno sredstvo za čišćenje u domaćinstvu te pridonosi laganoj i prozračnoj teksturi naših kolača.

1,45
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji

Opis



Soda bikarbona je slabo alkalna, u vodi topljiva sol koja se sastoji od bikarbonatnog iona (HCO3−) i natrijevog iona (Na+). Neutralizira kiseline, pošto tijekom postupka nastaje ugljični dioksid. Ekološki je prihvatljiv, što ga čini izvrsnim za prehrambenu, medicinsku, higijensku i dezinfekcijsku uporabu, kao što i domaćim, ekološki prihvatljivim sredstvom za čišćenje.



Upute za korištenje soda bikarbone



Njezin neutralizirajući učinak kiselina može se koristiti kod žgaravice. Pola žličice sode bikarbone otopljene u pola čaše vode pomoći će u uklanjanju žgaravice. Može se koristiti i u njezi usne šupljine jer dezinficira usta i izbjeljuje zube. Također se može koristiti za izradu domaće paste za zube i vode za ispiranje usta. Dodavanjem malo vode možemo od nje napraviti domaći piling. Njezine granule pomažu u uklanjanju mrtvih stanica kože, a njegov lagano isušujući učinak može biti lijek za masnu kožu sklonu aknama. Zajedno s jabučnim octom, može postati zamjenom za šampon, posebno za uklanjanje peruti na masnoj kosi i vlasištu. Kad se doda vodi za kupanje, ima omekšavajući učinak i ublažava kožne osipe uzrokovane znojenjem. Ima dezodorirajući učinak, što ga čini pogodnim i za izradu domaćih dezodoransa.



Pogodna je i kao ekološko prihvatljivo sredstvo za čišćenje na bezbroj načina, pa ga možemo koristiti za održavanje čistoće doma. Savršena je za odmašćivanje, pranje, dezodoriranje i dezinfekciju.



Soda bikarbona također je bitna u kuhinji, jer se već dugo koristi za opuštanje tijesta. Kroz već spomenuti učinak stvaranja ugljičnog dioksida tijesto čini prozračnim. Važno je da ovaj postupak zahtijeva i kiseli medij, pa je koristimo u receptima koji uključuju mliječne proizvode, limunov sok, ocat itd. Prašak za pecivo mješavina je sode bikarbone i drugih kiselih sastojaka, pa je soda bikarbona prikladna i kao zamjena za prašak za pecivo, ako joj je osiguran kiseli medij, na pr. dodavanjem malo limunovog soka.



Balance Food Soda bikarbona 10
00 g cijena: [PRICE]

Slični proizvodi