Laneno ulje 250 ml
Laneno ulje 250 ml
2,91

Laneno ulje 250 ml

Opis i parametri
Neto volumen: 250 ml

Sastojci: hladno prešano laneno ulje

Mjesto podrijetla: Mađarska


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 ml proizvoda:

- Energija: 3701 kJ / 884 kcal
- Masti: 100 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 10,3 g
- od kojih mononezasićene masne kiseline: 19,5 g
- od kojih polinezasićene masne kiseline: 65,7 g
- Ugljikohidrati: 0 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 0 g
- Vlakna: 0 g
- Sol: 0 g

Čuvati na suhom i hladnom mjestu!

Kvalitetno, hladno prešano, laneno ulje zlatne boje jedno je od najvrijednijih biljnih ulja. Prirodni je izvor korisnih omega-3 masnih kiselina i vitamina E.

2,91
Nagradni kupon: 0,06 €
Detalji

Opis



Izvanredan unutarnji sadržaj lanenog sjemena dobro je poznat, međutim, te sitne sjemenke prolaze kroz naše tijelo gotovo neprobavljene, pa se gotovo ništa od dragocjenih materijala ne koristi. Proizvodi od lanenog sjemena pomažu nam da lakše dobijemo ove posebne hranjive sastojke. Jedan od takvih proizvoda od lanenog sjemena je i hladno prešano laneno ulje. Mehaničko hladno prešanje otvara sjemena i daje nam laneno ulje, poznato i kao "tekuće zlato".



Laneno ulje je jedno od naših biološko najvrijednijih ulja, jer od najpoznatijih i najkorištenih ulja jedan je od najvećeg udjela sadržaja nezasićenih masnih kiselina, uglavnom omega-3 masnih kiselina. Također ima značajan sadržaj vitamina E.



Upute za korištenje lanenog ulja



Preporučuje se konzumacija lanenog ulja bez zagrijavanja kako bi se izbjeglo oštećenje njegovih vrijednih masnih kiselina i vitamina. Može se jesti kao dodatak bilo kojoj salati, jelu od tijesta, mesu, a možemo par kapi i žitnim pahuljicama i granoli za doručak. Također se može koristiti za izradu domaćih maska za lice i kosu.



Balance Food Laneno ulje 250 ml cijena: [PRICE]

Slični proizvodi