Bučino ulje 250 ml
Bučino ulje 250 ml
8,74

Bučino ulje 250 ml

Opis i parametri
Neto volumen: 250 ml

Sastojci: hladno prešano bučino ulje

Mjesto podrijetla: Mađarska


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 ml proizvoda:

- Energija: 3659 kJ / 890 kcal
- Masti: 98,9 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 16,3 g
- od kojih mononezasićene masne kiseline: 36 g
- od kojih polinezasićene masne kiseline: 46,6 g
- Ugljikohidrati: 0 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 0 g
- Vlakna: 0 g
- Sol: 0 g

Čuvati na suhom i hladnom mjestu!

Kvalitetno mađarsko bučino ulje proizvedeno 100 postotno hladnim prešanjem. Zbog svog izvanrednog okusa prava je gastronomska specijalnost, a u alternativnoj kuhinji također ima istaknutu ulogu zbog velike vrijednosti svog sastava masnih kiselina.

8,74
Nagradni kupon: 0,17 €
Detalji

Opis



Balance Food bučino ulje ekstrahira se iz oguljenih sjemenki bundeve hladnim prešanjem. Ovaj mehanički postupak pomaže u očuvanju vrijednih aktivnih sastojaka u bučinom ulju. Konzumacija bučinog ulja ima dugu tradiciju u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i Transilvaniji, kao i u nekim regijama Mađarske. U narodnoj se medicini koristi za sprečavanje bolesti prostate.



Bučino ulje ima vrlo visok udio nezasićenih masnih kiselina (uglavnom omega-3 i omega-6 masnih kiselina). Također je prirodni izvor vitamina A, vitamina E i nekoliko antioksidativnih spojeva.



Upute za korištenje bučinog ulja



Bučino ulje pravi je kulinarski specijalitet zbog svog ugodnog orašastog okusa. Sam je po sebi može se dodati juhama, salatama i pečenjima, ali čak i u kombinaciji s tostom, savršen je međuobrok. Savršen sastojak za gurmanske umake i preljeve salate. Može se kombinirati i s desertima, u Austriji je na primjer popularan poslužen sa sladoledom od vanilije.



Parametri bučinog ulja

Slični proizvodi