Ulje oraha 250 ml
Ulje oraha 250 ml
6,41

Ulje oraha 250 ml

Opis i parametri
Neto volumen: 250 ml

Sastojci: hladno prešano ulje oraha

Mjesto podrijetla: Mađarska


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 ml proizvoda:

- Energija: 3701 kJ / 884 kcal
- Masti: 100 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 9,1 g
- od kojih mononezasićene masne kiseline: 22,8 g
- od kojih polinezasićene masne kiseline: 63,3 g
- Ugljikohidrati: 0 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 0 g
- Vlakna: 0 g
- Sol: 0 g

Čuvati na suhom i hladnom mjestu!

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Ulje oraha je ulje sjajnog sastava masnih kiselina, ugodnog orašastog okusa koje se može koristiti na razne načine. Hladno prešano ulje oraha nije samo pravi gurmanski sastojak, ono zauzima istaknuto mjesto u zdravoj i raznovrsnoj prehrani.

6,41
Nagradni kupon: 0,13 €
Detalji

Opis



Ulje oraha dobiva se iz jestive unutrašnjosti oraha hladnim prešanjem. Ovaj hladan, mehanički postupak probave pomaže u sprečavanju oštećenja visokokvalitetnih nezasićenih masnih kiselina u ulju oraha. Već su je konzumirali stari Grci. U javnu svijest u Europi došao je putem Francuza, gdje je u početku bio smatran kao "mast siromaha", a od 12. stoljeća je zauzimao istaknuto mjesto u gastronomiji.



Ulje oraha ne samo da je izvrsnog okusa, već ima i vrijedne hranjive sastojke. Ima izvanredan sadržaj nezasićenih masnih kiselina, naročito je bogat omega-6 i omega-3 masnim kiselinama. Sadrži i vitamine A, B i E, kao i magnezij i antioksidanse. Popularan je sastojak u i industriji ljepote, jer je također pogodan za liječenje mnogih problema s kožom zbog sadržaja vitamina E i antioksidansa.



Upute za korištenje ulja oraha



Korištenje ulja oraha preporučuje se hladno, jer vrijedni materijali u njemu mogu biti oštećeni vrućinom. Hrabro ga koristimo za aromatiziranje svježih salata, povrća na pari, jela od mesa i tjestenine, ali čak i zalogaj tosta lagano posut s njime će nam dati odličan i zdrav međuobrok.



Ulje oraha podložno je brzom užeganju, pa se nakon otvaranja preporučuje čuvati u zatvorenoj boci ili hladnjaku.



Balance Food Ulje oraha 250 ml cijena: [PRICE]

Slični proizvodi