Laneno sjeme, 250 g
Laneno sjeme, 250 g
6,99

Laneno sjeme, 250 g

Opis i parametri
Neto težina: 250 g

Sastojci: ljuske sjemenki indijskog trputca (Psyllium Husk)

Mjesto podrijetla: India


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 812 kJ / 201 kcal
- Masti: 0 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 3,6 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 3 g
- Vlakna: 82 g
- Sol: 0,11 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Psyllium Husk hrvatski prijevod:

"Psyllium ljuskice" su hrana izuzetno visokog udjela vlakana koja ima veliki kapacitet zadržavanja vode. Može se koristiti za poboljšanje konzistencije različitih tijesta, za zgušnjavanje i želiranje. Njegova redovita uporaba može pomoći u normalnom funkcioniranju probavnog sustava.
6,99
Nagradni kupon: 0,14 €
Detalji
Opis

Psyllium Husk je tanka ljuska sjemenke ljuske. Biljka je domaća u Indiji i Iranu. I sama sjemenka i ljuska imaju izvrsnu nutritivnu vrijednost koja se koristi u medicinske svrhe, a također je od velike pomoći i pri dijeti. Njegova sposobnost vezanja vode također je od velike pomoći u bezglutenskoj prehrani, omogućujući pripremu tijesta bolje strukture. Vegani mogu koristiti Psyllium Husk kao zamjenu za želatinu životinjskog podrijetla.

Preporuke za upotrebu Psyllium Husk-a

Općenito se može koristiti za obogaćivanje vlaknima kruha, peciva i drugih slatkih i slanih tijesta, kao i za poboljšanje konzistencije bezglutenskih tijesta. Može se dodati u musli, domaće energetske pločice, jogurt. Može se koristiti za zgušnjavanje i želiranje pri pripremi krema, pudinga i želea. Budući da može vezati hladnoću, može se koristiti i za pripremu svježih voćnih želea bez kuhanja. Samo po sebi, može se koristiti kao kurativni tretman: ujutro i navečer, pola sata prije obroka, treba popiti žlicu te praškaste tvari s čajem, vodom ili voćnim sokom. Preporučuje se provođenje terapije 1-2 tjedna svakodnevno, uz strogo praćenje odgovarajućeg unosa tekućine od najmanje 2 litre dnevno.

Neto masa: 250 g

Sastojci: Psyllium Husk (ljuska sjemenke ljuske)

Porijeklo: Indija

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda:

Energetska vrijednost: 812 kJ / 201 kcal
Masti: 0 g
od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
Ugljikohidrati: 3,6 g
od kojih šećeri: 0 g
Bjelančevine: 3 g
Vlakna: 82 g
Sol: 0,11 g
Podaci o hranjivim vrijednostima su informativnog karaktera! Stvarne hranjive vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od navedenih. Molimo vas da se informirate o trenutnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Csomagajánlatok
Slični proizvodi