Oguljena heljda 500 g
Oguljena heljda 500 g
2,04

Oguljena heljda 500 g

Opis i parametri
Neto težina:500 g

Sastojci: oguljena heljda

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1435 kJ / 343 kcal
- Masti: 3 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 72 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 10 g
- Vlakna: 25,9 g
- Sol: <0,01 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Heljda je vrlo svestrana hrana i ima izvanredne fiziološke učinke, što je čini ključnim sastojkom u alternativnoj kuhinji.
2,04
Nagradni kupon: 0,04 €
Detalji

OpisHeljda (Fagopyrum esculentum), poznata i kao hajda, hajdina, ajda, eljda ili jelda, biljka je izvorno porijeklom iz Azije, ali se već davno proširila i na područje Europe. Botanički spada u biljnu porodicu gornikovki, pa nije žitarica. Glavne hranjive sastojke heljde su ugljikohidrati, od kojih je većina škrob (oko 55-75%) i prehrambena vlakna (oko 17-20%). Visok sadržaj vlakana potiče pravilan rad crijeva.Upute za korištenje oguljene heljdePrirodno je bez glutena, pa je mogu konzumirati i osobe sa preosjetljivošću. Kuhano u dvosrukoj količini vode izvrstan je prilog. Možemo od nje napraviti kaše, rižoto, ili je koristiti kao punilo za juhu ili sastojak punjenja.Balance Food Oguljena heljda 500 g cijena: [PRICE]

Csomagajánlatok
Slični proizvodi