Zobene pahuljice 1000g / 1kg
Zobene pahuljice 1000g / 1kg
2,04

Zobene pahuljice 1000g / 1kg

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: zobene pahuljice

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1556 kJ / 372 kcal
- Masti: 7 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 1,3 g
- Ugljikohidrati: 59 g
- od kojih šećeri: 1 g
- Proteini: 13 g
- Vlakna: 19 g
- Sol: - g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Zobene pahuljice izvrstan su izvor ugljikohidrata, bogate vitaminima, mineralima i vlaknima, a čak su i ukusne. Vrijedi ga konzumirati čak i svakodnevno, izvrstan izbor za zasićujući i zdrav doručak koji nas napunjava energijom za vijelo prijepodne.


Može sadržavati gluten u tragovima!

2,04
Nagradni kupon: 0,04 €
Detalji

OpisZob je biljka koja pripada biljnoj porodici trava, a koja je porijeklom iz Azije i Europe. Prema nekim pretpostavkama, konjanički su narodi, uključujući pretke Mađara, ovu kulturu mogli donijeti sa sobom. Raste i u oštrijoj klimi Sjeverne Europe, pa je također bila korisno prehrambeno i krmno bilje za tamošnje narode. Za to su pronađeni i dokazi u mnogim keltskim i germanskim grobnicama. Uglavnom se koristio kao hrana za životinje, ali od njega se radilo pivo, mekinje i od njegovog brašna kruh. Među osobama na raznim dijetama i voditeljima zdravog životnog stila dobiva sve veću popularnost zbog zbog velikih vrijednosti svog unutarnjeg sadržaja. Iako se zob tijekom obrade ljušti, dragocjeni dijelovi klice i mekinje se ne uklanjaju, pa tome može zahvaliti svoj izvanredni sadržaj vlakana, vitamina i minerala u usporedbi s ostalim žitaricama.Zob i preosjetljivost na gluten: zob sadrži protein avenin, koji je sličan pšeničnom glutenu, ali kod većine pacijenata ne izaziva autoimuni odgovor. Većina komercijalno dostupnih zobi sadrži gluten zbog unakrsne kontaminacije tijekom berbe i obrade. Stoga je u slučaju ozbiljne preosjetljivosti na gluten važno kupiti samo zajamčeno bezglutenske zobene proizvode!Upute za korištenje zobenih pahuljicaOd zobenih pahuljica može se napraviti izvrstan doručak od žitnih pahuljica ili smoothieja. Kuhajući ih nekoliko minuta, možemo ih pretvoriti u kašu ili namočene, u takozvanu kašu „"preko noći". Osim toga, mogu se koristiti na nekoliko načina u tijestu za kekseve i kolače. Mogu se lagano opržiti, i tako biti izvrsne i za salate i za alternativne smjese za pohanje.Balance Food Zobene pahuljice 1000g cijena: [PRICE]

Slični proizvodi