Amarantino brašno 500 g
Amarantino brašno 500 g
2,62

Amarantino brašno 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: amarantino brašno

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1145 kJ / 269,5 kcal
- Masti: 16 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 1,5 g
- Ugljikohidrati: 2 g
- od kojih šećeri: 0,2 g
- Proteini: 25,8 g
- Vlakna: 38 g
- Sol: 0 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Brašno od sjemenki amaranta s izuzetno dobrim vrijednostima unutarnjeg sadržaja može biti izvrsna alternativa pšeničnom brašnu u prehrani bez glutena. Zbog karakterističnog okusa ga vrijedi dodati u omjeru od 10-30% uz ostala brašna prilikom izrade različitih tijesta. Može se koristiti u raznim kolačima, slanim i slatkim dizanim tijestima, kao i za zgušnjavanje.
2,62
Nagradni kupon: 0,05 €
Detalji

OpisAmarant je bio jedan od definirajućih namirnica drevnih kultura Asteka i Inka. Njegova popularnost u Srednjoj i Južnoj Americi nije prekinuta do danas, uzgajaju mu se više sorti i konzumiraju se hrane od njegovih sitnih sjemenki.Amarant se obično naziva pseudožitaricom, jer je njegov sadržaj i upotrebljivost vrlo sličan žitaricama, ali botanički je dvosupnica koja pripada biljnoj porodici štirovki. Ime mu potječe iz grčke riječi amaranth, što znači "cvijet koji ne uvene".Sredinom 1970-ih postao je poznat širom svijeta zahvaljujući radu američkog istraživača Johna Robsona. On ga je otkrio i počeo istraživati izvrsne parametre unutarnjeg sadržaja sjemena, a zatim je predložio i njegovo američko uzgajanje. U to su vrijeme istraživači s Instituta Rodale u Sjedinjenim Državama sakupljali i uzgajali mnoge sorte amaranta, razvijajući načine njihove upotrebe u prehrambenoj industriji. U sljedećem desetljeću amarant se proširio na mnoge dijelove svijeta, tako i na našu regiju.Zbog svog visokog sadržaja proteina i željeza, preporučuje se u vegetarijanskoj i veganskoj prehrani, a mogu ga konzumorati i osobe preosjetljive na gluten.Njegova je mana što sadrži nekoliko antinutritivnih tvari koje smanjuju probavljivost bjelančevina, ali one se toplinskom obradom mogu gotovo u potpunosti smanjiti.Upute za korištenje amarantinog brašnaNjegova sorta sa žutom ljuskom, poput kukuruza, pogodna je za ekstrudiranje i izradu kokica, a dobiveni proizvod izvrstan je izbor za žitne pahuljice za doručak i krem juhe. Njegovo se brašno može koristiti u tijestama u omjeru od 10-30% umjesto pšeničnog brašna. Njegova upotreba iznad ovog postotka se ne preporučuje zbog karakterističnog okusa. Kuhano i začinjeno pogodan je za prilog, punjenje i smjesu za pohanje. Također služi kao sastojak mnogih slatkiša.

Balance Food Amarantino brašno 500 g ár: [PRICE]

Csomagajánlatok
Slični proizvodi