Zobeno brašno 1000g / 1kg
Zobeno brašno 1000g / 1kg
2,04

Zobeno brašno 1000g / 1kg

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: zobeno brašno

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1487 kJ / 355 kcal
- Masti: 7 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 1,3 g
- Ugljikohidrati: 65,5 g
- od kojih šećeri: 1,1 g
- Proteini: 13 g
- Vlakna: 9,8 g
- Sol: <0,1 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Zobene pahuljice izvrstan su izvor ugljikohidrata, bogate vitaminima, mineralima i vlaknima, a čak su i ukusne. Brašno mljeveno iz njih zadržava većinu korisnih svojstava zobenih pahuljica. Pšenično brašno možemo zamijeniti s njim u bilo kojem receptu, bilo da je riječ o slanom ili slatkom tijestu, kolačima, zgušnjavanju.


Može sadržavati gluten u tragovima!

2,04
Nagradni kupon: 0,04 €
Detalji

OpisZob je biljka koja pripada biljnoj porodici trava, a koja je porijeklom iz Azije i Europe. Prema nekim pretpostavkama, konjanički su narodi, uključujući pretke Mađara, ovu kulturu mogli donijeti sa sobom. Raste i u oštrijoj klimi Sjeverne Europe, pa je također bila korisno prehrambeno i krmno bilje za tamošnje narode. Za to su pronađeni i dokazi u mnogim keltskim i germanskim grobnicama. Uglavnom se koristio kao hrana za životinje, ali od njega se radilo pivo, mekinje i od njegovog brašna kruh. Među osobama na raznim dijetama i voditeljima zdravog životnog stila dobiva sve veću popularnost zbog zbog velikih vrijednosti svog unutarnjeg sadržaja. Iako se zob tijekom obrade ljušti, dragocjeni dijelovi klice i mekinje se ne uklanjaju, pa tome može zahvaliti svoj izvanredni sadržaj vlakana, vitamina i minerala u usporedbi s ostalim žitaricama.Zob i preosjetljivost na gluten: zob sadrži protein avenin, koji je sličan pšeničnom glutenu, ali kod većine pacijenata ne izaziva autoimuni odgovor. Većina komercijalno dostupnih zobi sadrži gluten zbog unakrsne kontaminacije tijekom berbe i obrade. Stoga je u slučaju ozbiljne preosjetljivosti na gluten važno kupiti samo zajamčeno bezglutenske zobene proizvode!Upute za korištenje zobenog brašnaZobeno brašno je izvrsno za izradu slanih i slatkih tijesta, peciva i kolača. Zahvaljujući ugodnom okusu, može čak u potpunosti zamijeniti pšenično brašno. Prikladan je i za zgušnjavanje i izradu zaprški.Balance Food Zobeno brašno 1000 g cijena: [PRICE]

Csomagajánlatok
Slični proizvodi