Brašno od prosa 1000g / 1kg
Brašno od prosa 1000g / 1kg
3,79

Brašno od prosa 1000g / 1kg

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: brašno od prosa

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1520 kJ / 362 kcal
- Masti: 3,9 g
- od kojih zasićene masne kiseline: <1 g
- Ugljikohidrati: 70,6 g
- od kojih šećeri: 12 g
- Proteini: 11 g
- Vlakna: 8,5 g
- Sol: 0,12 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Proso, koji je i na glasu super-žitarice, doživljava svoju renesansu. Njegova popularnost nije slučajnost, jer zbog svojih neusporedivih vrijednosti unutarnjih sadržaja, lagane i raznolike upotrebljivosti i povoljne cijene zaista može biti omiljena žitarica mnogih. U obliku brašna, može se koristiti kao zamjena pšeničnom brašnu u bezbrojnim bezglutenskim receptima - zahvaljujući svom neutralnom okusu, čak i u potpunosti.
3,79
Nagradni kupon: 0,08 €
Detalji

Opis



Proso, član biljne porodice trava (Poaceae), uzgajalo se u Mezopotamiji već prije 6 000 godina, a prema nekim izvorima, upotreba predaka prosa u Kini datira od 10 000 godina. Tijekom tisućljeća raširen je po cijelom svijetu. U Hrvatskoj rastu tri vrste prosa, koje su uzgojene kao prehrembene biljke odnosno krmno bilje.



Upupte za korištenje brašna od prosa



Brašno od prosa može se koristiti na mnogo načina zbog svog neutralnog okusa. Bezglutensko je, pa osim izrade kruha, pecica, kolača, palačinki i rezanaca, izvrsno je i za zgušnjavanje i izradu zaprški.



Balance Food Brašno od prosa 1000 g cijena: [PRICE]

Slični proizvodi