Heljdino brašno  1000g / 1kg
Heljdino brašno 1000g / 1kg
4,95

Heljdino brašno 1000g / 1kg

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: heljdino brašno

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1435 kJ / 343 kcal
- Masti: 3 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 72 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 10 g
- Vlakna: 25,9 g
- Sol: <0,01 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Heljdino brašno vrlo je svestrana hrana i ima izvanredne fiziološke učinke, što ga čini jednim od bitnih sastojaka za alternativnu i bezglutensku kuhinju, za pečenje, kuhanje i zgušnjavanje.
4,95
Nagradni kupon: 0,10 €
Detalji

OpisHeljda (Fagopyrum esculentum), poznata i kao hajda, hajdina, ajda, eljda ili jelda, biljka je izvorno porijeklom iz Azije, ali se već davno proširila i na područje Europe. Botanički spada u biljnu porodicu gornikovki, pa nije žitarica. Glavne hranjive sastojke heljde su ugljikohidrati, od kojih je većina škrob (oko 55-75%) i prehrambena vlakna (oko 17-20%). Visok sadržaj vlakana potiče pravilan rad crijeva.Upute za korištenje heljdinog brašnaPrirodno je bez glutena, pa ga mogu konzumirati i osobe preosjetljive na gluten. Heljdino brašno izvrsna je bezglutenska alternativa brašna za izradu kruha, peciva i drugih slatkih i slanih tijesta. Karakterističnog je, blago kiselkastog okusa, pa ga vrijedi koristiti pomiješanog s drugim brašnima ili škrobovima.Balance Food Heljdino brašno 1000 g cijena: [PRICE]

Csomagajánlatok
Slični proizvodi