Šećer kokosovog cvijeta 500 g
Šećer kokosovog cvijeta 500 g
23,54 Kn

Šećer kokosovog cvijeta 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: 100% prirodni šećer kokosovog cvijeta

Mjesto podrijetla:Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1590 kJ / 308,04 kcal
- Masti: 0,0 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,0 g
- Ugljikohidrati: 95,1 g
- od kojih šećeri: 81,89 g
- Proteini: 0,0 g
- Vlakna: 3,51 g
- Sol: 0,0 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Zahvaljujući svom posebnom okusu i povoljnijim vrijednostima unutarnjeg sadržaja u odnosu na kristalni šećer, šećer kokosovog cvijeta je danas vrlo česta alternativa zaslađivanju u alternativnoj kuhinji.
23,54 Kn
Nagradni kupon: 0,47 Kn
Detalji

OpisTradicionalni zaslađivač Jugoistočne Azije je šećer kokosovog svijeta, poznat i kao kokosov šećer. Napravljen je od soka cvijeta kokosove palme. Na cvjetnim pupovima rade se rezovi, sakupljaju se dobiveni sokovi od biljaka, a zatim kuhanjem dodatno zgušnjavaju dok se potpuno ne skrutnu, dok se masa koja se sve više stvrdnjava drobi kontinuiranim miješanjem i lomljenjem, čime se postiže fina, sitnozrnasta tekstura karakteristična za šećer kokosovog cvijeta. Osim toga, ne podvrgava se kemijskom procesu i rafiniranju (za razliku od proizvodnje šećera od repe) tako ima veće vrijednosti unutarnjeg sadržaja.Vrijednosti unutarnjeg sadržajaŠećer kokosovog cvijeta sastoji se od 75-80% jednostavnih šećera (saharoza, glukoza i furkoza), ostalo su složeni ugljikohidrati, uglavnom vlakna, te minerali i vitamini. Njegov je glikemijski indeks niži od šećera kristala (saharoze) zbog većeg sadržaja vlakana. GI vrijednost šećera kristala obično se daje između 65-70. Neke su studije utvrdile da je glikemijski indeks šećera kokosovog cvijeta GI = 35, što znači izrazito sporu apsorpciju ugljikohidrata. Međutim, studije Sydney University Glycemic Index Research Service utvrdile su da je glikemijski indeks šećera kokosovog cvijeta GI = 54, s čim apsorpcija ugljikohidrata u šećeru kokosovog cvijeta spada u srednju kategoriju, kao i povećanje razine šećera u krvi i inzulina. Dijabetičarima i osobama rezistentnima na inzulin ne preporučujemo njegovo konzumiranje, ili samo u maloj mjeri, pažljivo!Upute za korištenje šećera kokosovog cvijetaŠećer kokosovog cvijeta u potpunosti je prikladan za zamjenu šećera kristala u pićima, kolačima, kremama, umacima itd. Zahvaljujući svom karakterističnom, pomalo dimljenom okusu poput karamele, može biti pravi gastronomski specijalitet vaše kuhinje prilikom izrade gurmanskih mješavina začina, BBQ marinada, preljeva za salate.

Podaci
Google kategorija proizvoda
Food, Beverages & Tobacco > Food Items > Cooking & Baking Ingredients > Sugar & Sweeteners
Marka
Balancefood
google_product_feed Trošak dostave
0-3550
gtin
5999562971642
Slični proizvodi