Rižino brašno 500 g
Rižino brašno 500 g
1,45

Rižino brašno 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: rižino brašno (bijelo)

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1508 kJ / 359 kcal
- Masti: 0,6 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 79,4 g
- od kojih šećeri: - g
- Proteini: 6,9 g
- Vlakna: - g
- Sol: - g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Rižino brašno je jedno od najpopularnijih brašna bez glutena zbog svoje niske cijene i raznolikosti namjene. Neutralnog je okusa pa ga možemo koristiti za pečenje, kuhanje i zgušnjavanje, a čak i samostalno.
1,45
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji

Opis



Riža (Oryza sativa) i danas je glavna hrana 60 postotaka čovječanstva. Njezina se konzumacija uglavnom poistovjećuje s azijskom kuhinjom, ali je zapravo raširena i popularna po cijelom svijetu. Ova u osnovi suptropska biljka uzgaja se na nekoliko mjesta i u Europi. Rižino brašno je proizvod dobiven mljevenjem oljuštenog zrna bijele riže. Ima karakterističan 'svilenkast' osjećaj, neutralne je ili blago rižaste arome i okusa. Sve korisne hranjive tvari u riži mogu se naći u rižinom brašnu i nakon mljevenja.



Upute za korištenje rižinog brašna






Zahvaljujući svom neutralnom okusu, može čak u potpunosti zamijeniti pšenično brašno u slučaju hrana u kojima gluten nije potreban za stvaranje teksture, na pr. zgušnjavanje spužvastih kolača, krema, umaka i variva. U drugim slučajevima (npr. dizano tijesto, kruh, peciva) pomiješajmo ga s drugim brašnima i škrobovima, inače dobijemo suho djelujuće tijesto koje je previše mrvičasto. Glavni je sastojak kineskih rezanca od riže, koja je izvrsna bezglutenska alternativa suhim rezancima.



Balance Food Rižino brašno 500 g cijena: [PRICE]

Slični proizvodi