Kestenovo brašno 500 g
Kestenovo brašno 500 g
5,83

Kestenovo brašno 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: kestenovo brašno

Mjesto podrijetla: Italija


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1570 kJ / 372 kcal
- Masti: 3,6 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,6 g
- Ugljikohidrati: 74g
- od kojih šećeri: 0 g
- Proteini: 6,3 g
- Vlakna: - g
- Sol: 0 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Kestenovo brašno pravi je gurmanski sastojak, jedan od omiljenih krušnih brašna i brašna kolače talijanske kuhinje. Ljubitelji alternativne i paleo kuhinje preferiraju kestenovo brašno ne samo zbog okusa, već i zbog njegovih vrijednih unutarnjih sadržaja i pošto je bez glutena.

5,83
Nagradni kupon: 0,12 €
Detalji




Opis



Kestenovo brašno bio je popularan sastojak već i u srednjem vijeku, posebno u današnjoj Italiji i Francuskoj. Cijeli se kesteni suše na 45-50 ° C danima, a zatim se gule. Nakon toga su podvrgnuti temeljitom ručnom i strojnom sortiranju, kao i prosijavanju kako bi se u potpunosti uklonili suvišni dijelovi njegovih ljuski. Na kraju su mljeveni do finoće brašna. Dobiveno kestenovo brašno prirodno je brašno bez glutena koje je također bogat mineralima i elementima u tragovima. Njegova primjena dopuštena je i u paleo prehrani.



Upute za korištenje kestenovog brašna



Kestenovo brašno ima karakteristično ugodan okus kestena. Jako se dobro slaže sa slatkim i slanim tijestama. Iz njega možemo napraviti i palačinke, linzer, muffin, kruh i razna peciva. Ako želite omekšati njegov okus, vrijedi ga pomiješati s nekim drugim bezglutenskim brašnom ili škrobom. Dan do danas je sastojak broj jedan u mnogim tradicionalnim talijanskim kolačima i kruhovima. Takav je na primjer castagnaccio, tradicionalna talijanska torta na bazi kestenovog brašna, začinjena sjemenkama i grožđicama. U Francuskoj se popularni madeleine također često izrađuje od kestenovog brašna.



Balance Food Kestenovo brašno 500 g cijena: [PRICE]




Slični proizvodi