Opis
Kestenovo brašno bio je popularan sastojak već i u srednjem vijeku, posebno u današnjoj Italiji i Francuskoj. Cijeli se kesteni suše na 45-50 ° C danima, a zatim se gule. Nakon toga su podvrgnuti temeljitom ručnom i strojnom sortiranju, kao i prosijavanju kako bi se u potpunosti uklonili suvišni dijelovi njegovih ljuski. Na kraju su mljeveni do finoće brašna. Dobiveno kestenovo brašno prirodno je brašno bez glutena koje je također bogat mineralima i elementima u tragovima. Njegova primjena dopuštena je i u paleo prehrani.
Upute za korištenje kestenovog brašna
Kestenovo brašno ima karakteristično ugodan okus kestena. Jako se dobro slaže sa slatkim i slanim tijestama. Iz njega možemo napraviti i palačinke, linzer, muffin, kruh i razna peciva. Ako želite omekšati njegov okus, vrijedi ga pomiješati s nekim drugim bezglutenskim brašnom ili škrobom. Dan do danas je sastojak broj jedan u mnogim tradicionalnim talijanskim kolačima i kruhovima. Takav je na primjer castagnaccio, tradicionalna talijanska torta na bazi kestenovog brašna, začinjena sjemenkama i grožđicama. U Francuskoj se popularni madeleine također često izrađuje od kestenovog brašna.
Balance Food Kestenovo brašno 500 g cijena: [PRICE]