Laneno brašno 500 g
Laneno brašno 500 g
1,45

Laneno brašno 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: laneno brašno

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1145 kJ / 269,5 kcal
- Masti: 29,4 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 1,6 g
- Ugljikohidrati: 9 g
- od kojih šećeri: 2 g
- Proteini: 25,6 g
- Vlakna: 38 g
- Sol: 0 g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Laneno brašno sjajna je alternativa bijelom brašnu jer je prirodni izvor mnogih vrijednih hranjivih sastojaka. Možemo ga mirno koristiti u nekoliko dijeta, jer je bezglutensko, uklapa se u prehranu osoba s rezistencijom na inzulin, a također je i vrsta brašna dopuštena u paleo prehrani.
1,45
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji

Opis

Lan je jedna od najstarijih kulturnih biljaka koje su koristili još u kamenom dobu, a koristili su i njegovo vrijedno ulje i brašno za prehranu. Bilo je sastavni dio drevnih prehrambenih navika i vjerskih običaja mnogih naroda, a smatralo se i ljekovitim biljem.

Za proizvodnju lanenog brašna, hladnim prešanjem dobivaju se vrijedna ulja iz lanenih sjemenki, a preostale lanene pelete melju se u brašno visokokvalitetnim mljevenicama. Laneno brašno također je bogato vrijednim vlaknima, omega-3 masnim kiselinama, proteinima, mineralima i elementima u tragovima, vitaminima. Sadržaj ugljikohidrata je vrlo nizak (9 g / 100 g), a ugljikohidrati se apsorbiraju sporo, pa se može koristiti u dijetama s niskim udjelom ugljikohidrata ili dijetama od 160 grama.

Preporuka za upotrebu lanenog brašna

Laneno brašno može se koristiti pomiješano s bijelim brašnom ili drugim reformskim brašnima za pripremu bezglutenskog, low carb i paleo kruha, peciva, kolača, pizze, muffina itd. Sastojak je neophodan u veganskoj i bezjajnoj kuhinji jer pomaže u formiranju strukture tijesta bez jaja.

Neto težina: 500 g

Sastojci: laneno brašno

Podrijetlo: EU

Napominjemo da je sirovina za proizvod temeljno bez glutena, ali pakiranje se ne vrši u potpuno bezglutenskim pogonima, pa može doći do kontaminacije glutena.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g proizvoda:

- Energija: 1651 kJ / 393 kcal
- Masti: 12,6 g
- od kojih zasićene masti: 1,1 g
- Ugljikohidrati: 31 g
- od kojih šećeri: 1,6 g
- Bjelančevine: 36 g
- Sol: 0 g

Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativne prirode! Trenutne hranjive vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od navedenih ovdje. Molimo vas da se obratite našim kolegama za trenutne hranjive vrijednosti.

Slični proizvodi