Casale Paradiso kvinoja s tikvicama i graškom, 200g
Casale Paradiso kvinoja s tikvicama i graškom, 200g
5,53

Casale Paradiso kvinoja s tikvicama i graškom, 200g

Quinoa je jedna od najhranjivijih žitarica, bogata raznim mineralima (magnezij, kalij, kalcij, željezo, cink) te obiluje vitaminima B, C i E. Ima visok sadržaj vlakana i esencijalnih aminokiselina, te je bogata antioksidansima. Konzumacijom quinoe organizam nadoknađuje minerale i vitamine.

Možemo je konzumirati kao prilog umjesto riže ili umiješanu u salatu, a također možemo zamijeniti jutarnje zobene pahuljice quinoa pahuljicama, ako želimo pripremiti obrok bogat proteinima. Quinoa pahuljice mogu se isto tako pripremiti brzo, natapanjem u mlijeku ili vodi. Quinoa je bliska rođaka špinatu, cikli i amarantu.

Proizvod je bez glutena, pa je preporučen za osobe koje pate od celijakije (osjetljivost na gluten).

PRIPREMA:
Stavite sadržaj vrećice u veliki lonac sa neprianjajućim premazom. Prelijte sa 1,2 litre ključale vode (ili povrtnog temeljca za dodatni okus). Dodajte 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žličicu soli. Kuhajte 18 minuta, povremeno miješajući. Kada se voda apsorbira, a zrna omekšaju, quinoa je gotova. Maknite s vatre. Po želji dodajte malo maslaca i naribanog parmezana da bude kremastija. Dobro promiješajte i quinoa je spremna za posluživanje.
5,53
Nagradni kupon: 0,11 €
Detalji
Sastojci: Quinoa 87% (Peru), tikva 7%, grašak 3%, luk, mrkva, cikla, mladi luk, peršin.

Neto težina: 200g

Prosječne hranjive vrijednosti na 100g proizvoda:

Energetska vrijednost: 1604kJ/380Kcal
Masti: 6g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,7g
Ugljikohidrati: 64g
od kojih šećeri: 0,5g
Bjelančevine: 14g
Vlakna: 7g
Sol: 0,0g

Podaci o hranjivoj vrijednosti služe samo kao smjernica! Trenutne vrijednosti navedene na ambalaži mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo vas da se za aktualne podatke o hranjivoj vrijednosti obratite našoj korisničkoj službi!
Slični proizvodi