Detalji
Acai bobica je biljka koja je autohtona u brazilskoj prašumi Amazona, a konzumiramo tamno crvenkaste bobice tog biljka. Zbog zdravstvenih koristi acai bobice, lokalni stanovnici Amazona nazivaju ovu biljku "drvo života". Bobice se konzerviraju zamrzavanjem sušenjem, što je jedna od najštedljivijih metoda konzerviranja, čime se osigurava očuvanje vrijednih tvari sadržanih u acai. Acai ima izuzetno visok sadržaj antioksidansa, a također je jedna od hrana s najvišom vrijednošću ORAC-a (Oxygen Radical Absorbance Capacity) na svijetu. ORAC vrijednost je standardizirana vrijednost koja mjeri antioksidativno djelovanje hrane i pokazuje sposobnost neutralizacije slobodnih radikala određene namirnice. Što je veća ova vrijednost, to je veći anti-aging i preventivni učinak ispitanog sastojka. Prema tim vrijednostima, acai ima oko dvostruko snažnije antioksidativno djelovanje od čistog vitamina C i gotovo trostruko učinkovitije od čistog vitamina E. Antocijan, koji daje plavo-crvenu boju acai-u, primjer je jedan od značajnih antioksidansa u biljci koji štiti krvne žile i sprječava upale u tijelu.
Acai bobica je također bogata proteinima, vlaknima, vitaminima (A, B1, B2, B3, E), mineralima i mikroelementima (kalcij, fosfor, željezo), omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.
Preporučuje se konzumiranje prosječno 1-2 čajne žličice dnevno, pomiješano u smoothie, kašu, jogurt, sok od voća ili može se konzumirati samostalno s vodom.
Sastojci: 100% acai
Podrijetlo: Kina
Prosječna nutritivna vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija: 2498 kJ / 597 kcal
Masti: 54 g
od toga zasićene masti: 15 g
Ugljikohidrati: 4,5 g
od toga šećeri: 2 g
Proteini: 9,8 g
Sol: <0,1 g
Podaci o hranjivoj vrijednosti su informativnog karaktera! Trenutne vrijednosti hranjive vrijednosti na ambalaži mogu se razlikovati od navedenih. Molimo vas da se za trenutne vrijednosti hranjive vrijednosti obratite našim suradnicima!