Acai u prahu 50g
Acai u prahu 50g
4,95

Acai u prahu 50g

Opis i parametri
Sastojci: 100% acai
Mjesto podrijetla: Kina
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:
Energija: 2498 kJ/597 kcal
Masti: 54g
od kojih zasićene masne kiseline: 15g
Ugljikohidrati: 4,5g
od kojih šećeri: 2g
Proteini: 9,8g
Sol: <0,1gPodaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Acai bobica jedna je od najpopularnijih superhrana, a u sušenom obliku također je jedna od namirnica s najvećim udjelom antioksidansa na svijetu. Zbog toga usporava procese starenja našeg tijela, poboljšava opću otpornost i izdržljivost našeg tijela.4,95
Nagradni kupon: 0,10 €
Detalji

Acai je biljka porijeklom iz amazonskih prašuma Brazila, od koje konzumiramo njezine tamno plavo-crvenkaste bobice. Starosjedioci Amazone poštovali su biljku kao "drvo života" zbog učinka očuvanja zdravlja njezinog ploda. Bobice se konzerviraju zamrzivajućim sušenjem, što je jedna od najnježnijih metoda konzerviranja, pomažući tako u očuvanju vrijednih tvari koje se nalaze u acai. Acai ima izuzetno visok sadržaj antioksidansa i jedna je od namirnica s najvećom ORAC vrijednošću. Vrijednost ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) standardizirana je vrijednost za mjerenje antioksidativnog učinka hrane, koja pokazuje sposobnost neutraliziranja slobodnih radikala. Što je veća ta vrijednost, to je veći učinkovitiji protiv starenje i preventiranja bolesti testirane sirovine. Na temelju tih vrijednosti acai ima otprilike dvostruko jače antioksidativno djelovanje od čistog vitamina C i gotovo je tri puta učinkovitiji od čistog vitamina E. Antocijanin, koji acai daje plavkasto-crvenkastu boju, jedan je od glavnih antioksidansa u biljci, koji štiti krvne žile i inhibira razvoj upala u tijelu.Bobica acai bogata je i proteinima, vlaknima, vitaminima (A, B2, B2, B3, E), mineralima i elementima u tragovima (kalcij, fosfor, željezo), omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.Upute za korištenjeU prosjeku se preporučuje konzumiranje otpr. 1-2 žličice, pomiješane sa shakeovima, smoothiejem, kašom, jogurtom, voćnimsokom, ali se može konzumirati i samostalno, s vodom.

Slični proizvodi