Prah spiruline dobiven sušenjem i usitnjavanjem zelenih algi spirulina ima izuzetno visok sadržaj klorofila. Klorofil djeluje antioksidativno, podiže razinu kisika u našem tijelu i pomaže hranjivim tvarima da dođu do stanica. Spirulina sadrži vrlo visok udio biljnih bjelančevina (65%), uz to sadrži svih 8 esencijalnih aminokiselina koje su neophodne za naše tijelo, a koje naše tijelo nije u stanju proizvesti, pa o njihovom unosu moramo voditi računa putem svjesne prehrane. Zbog njezinih vrijednih bjelančevina, spirulina se preporučuje i vegetarijancima i veganima. Sadrži vitamine B1, B2, B6 i A, a također pridonosi unosu magnezija, željeza i kroma. U slučaju dijete, pomaže razviti osjećaj sitosti, kao i promiče pravilno nadoknađivanje hranjivih sastojaka.
Blagotvorne učinke spiruline također su proučavali NASA-ini istraživači, koji su spirulinu odabrali kao hranu koja se preporučuje astronautima.
Upute za korištenje
Budući da spirulina sadrži svoje vrijedne sastojke u visoko koncentriranom obliku, preporučuje se njezina svakodnevna konzumacija kao dodatak prehrani. U prosjeku se preporučuje konzumacija 1 žličice (2-3 g) dnevno, pomiješane s shakeom, smoothiejem, kašom ili jogurtom. Može se konzumirati i samostalno, s vodom, iako u ovom slučaju moramo biti spremni na karakterističan okus algi.