Spirulina u prahu 125g
Spirulina u prahu 125g
3,79

Spirulina u prahu 125g

Opis i parametri
Sastojci: 100% spirulina
Mjesto podrijetla: Kina
Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:
Energija: 1364 kJ/326 kcal
Masti: 1g
od kojih zasićene masne kiseline: 0,5g
Ugljikohidrati: 13,1g
od kojih šećeri: <0,1g
Proteini: 65,9g
Sol: 0,9g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!

Zbog mnogih blagotvornih učinaka, spirulina je danas poznata superhrana širom svijeta. Sadrži velike količine antioksidansa, vitamina, minerala, a i izvor je vrijednih biljnih bjelančevina. Koristi se kao dodatak prehrani, može pomoći našem tijelu da normalno funkcionira, ima učinak jačanja imuniteta i detoksikacije.3,79
Nagradni kupon: 0,08 €
Detalji

Prah spiruline dobiven sušenjem i usitnjavanjem zelenih algi spirulina ima izuzetno visok sadržaj klorofila. Klorofil djeluje antioksidativno, podiže razinu kisika u našem tijelu i pomaže hranjivim tvarima da dođu do stanica. Spirulina sadrži vrlo visok udio biljnih bjelančevina (65%), uz to sadrži svih 8 esencijalnih aminokiselina koje su neophodne za naše tijelo, a koje naše tijelo nije u stanju proizvesti, pa o njihovom unosu moramo voditi računa putem svjesne prehrane. Zbog njezinih vrijednih bjelančevina, spirulina se preporučuje i vegetarijancima i veganima. Sadrži vitamine B1, B2, B6 i A, a također pridonosi unosu magnezija, željeza i kroma. U slučaju dijete, pomaže razviti osjećaj sitosti, kao i promiče pravilno nadoknađivanje hranjivih sastojaka.Blagotvorne učinke spiruline također su proučavali NASA-ini istraživači, koji su spirulinu odabrali kao hranu koja se preporučuje astronautima.Upute za korištenjeBudući da spirulina sadrži svoje vrijedne sastojke u visoko koncentriranom obliku, preporučuje se njezina svakodnevna konzumacija kao dodatak prehrani. U prosjeku se preporučuje konzumacija 1 žličice (2-3 g) dnevno, pomiješane s shakeom, smoothiejem, kašom ili jogurtom. Može se konzumirati i samostalno, s vodom, iako u ovom slučaju moramo biti spremni na karakterističan okus algi.

Slični proizvodi