Sjeme konoplja i ulje prešano od njega dugo se konzumiraju zbog pozitivnih unutarnjih svojstava. Jedna od velikih blagodati proteina sjemenki konoplja jest ta što velik dio bogatog sadržaja vitamina i minerala u sjemenki konoplja tijekom proizvodnje sačuva. Na taj način nije samo izvrstan za nakodnasivanje proteina, nego pomaže i unos vitamina (posebno vitamina A, mnogih vitamina B, vitamina C i E), kao i minerala (kalij, kalcij, magnezij, bakar i cink).
Protein sjemenki konoplja, ekstrahiran iz sjemenki konoplja odnosno pletea preostalog pri prešanja konoljinog ulja, sadrže svih 20 aminokiselina potrebnih za izgradnju bjelančevina u našem tijelu, što ga čini potpunim izvorom proteina. Sadrži i esencijalne aminokiseline koje su neophodne za naše tijelo, a koje naše tijelo ne može proizvesti, pa njihov unos možemo osiguravati pravilnom prehranom.
Upute za korištenje
Može se konzumirati umiješan u smoothie, kašu ili shake za doručak. Uz to, puno se jela mogu obogatiti proteinom sjemenki konoplja, na pr. možemo napraviti proteinske palačinke, vafle, umiješati ga u variva, a isvrstan je sastojak i domaćih proteinskih pločica. U slučaju pečenja, gotovo svako brašno može se zamijeniti s proteinom u prahu, u količini od jedne trećine (npr. spužvasti kolači, kolači, muffin, linzer itd.)