Proteini u prahu biljnog podrijetla sve su popularniji. Među njima se ističe bademov protein, ugodnim okusom i visokim udjelom vlakana.. Mnogi su izvori proteina također alergeni (npr. sirutka, jaja, kazein, soja), pa je njihova konzumacija mnogima zabranjena. Bademov protein idealan je izbor za njih, naročito pošto je i bez glutena na prirodni način. Bademov protein u cijelosti se ekstrahira iz badema, pa tako osim vrijednih bjelančevina, bogat je i kalcijem, kalijem i magnezijem.
Upute za korištenje
Zbog ugodnog, orašastog okusa bademov protein se može konzumirati pomiješan s vodom ili biljnim mlijekom, a također se može umiješati u smoothie, kašu ili shake za doručak. Uz to, puno se jela mogu obogatiti bademovim proteinom, na pr. možemo napraviti proteinske palačinke, vafle, umiješati ga u variva, a isvrstan je sastojak i domaćih proteinskih pločica. U slučaju pečenja, gotovo svako brašno može se zamijeniti s proteinom u prahu, u količini od jedne trećine (npr. spužvasti kolači, kolači, muffin, linzer itd.).