Izvorno porijeklom iz Azije i Oceanije, taro se smatra jednom od najstarijih namirnica. Za danas je ovo korijensko i lisnato povrće rasprostranjeno po cijelom svijetu. Biljka je dugo bila od veli važnosti u kineskoj narodnoj tradiciji, konzumirala se tijekom proslava. Vjerovalo se da blagotvorno djeluje na vid.
Korijen taroa bogat je hranjivim sastojcima, ističe se njegov sadržaj kalija, kalcija, magnezija i fosfora, sadržaj vitamina C, B i E i vrijednih vlakana. Njegov korijen konzumira se na nekoliko načina, kuhano i pečeno, a uglavnom se priprema kao prilog. Od njegovog gomolja proizvod se i brašno, koje je prirodno bez glutena, pa osobama na bezglutenskoj prehrani brašno može biti jedna nova alternativa brašnu. Sa svojim lagano zemljanim, ugodnim okusom, izvrsno se slaže s ostalim brašnima bez glutena.
Upute za korištenje
Kod bezglutenskih jela može biti zamjena kukuruznom škrobu i ostalim škrobovima pri zgušnjavanju juha i variva. Prilikom izrade tijesta pomaže u izbjegavanju mrvljajuće teksture tijesta, pa taku pomiješajući ga s ostalim bezglutenskim brašnima možemo postići bolju strukturu.