Zobna mekinje 500 g
Zobna mekinje 500 g
1,34

Zobna mekinje 500 g

Opis i parametri
Neto težina: 500 g

Sastojci: zobene mekinje

Mjesto podrijetla: EU


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: 1430 kJ / 339 kcal
- Masti: 7,7 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,7 g
- Ugljikohidrati: 46 g
- od kojih šećeri: 1,3 g
- Proteini: 18 g
- Vlakna: 27,8 g
- Sol: - g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Zobena mekinja pridonosi uravnoteženoj prehrani zahvaljujući visokom udjelu vlakana. Može se koristiti na razne načine, pa je zobena mekinja idealno rješenje ako želimo dodati malo dodatnih vlakana u našu hranu.
1,34
Nagradni kupon: 0,03 €
Detalji
Opis

Zobna mekinja je del zrna ovsa koji se uklanja prilikom obrade zobi, a sadrži mnogo korisnih sastojaka. Prehrambena vlakna, minerali i vitamini su značajno prisutni u zobnoj mekinji, doprinoseći zdravoj ishrani. Prehrambena vlakna također pružaju brzo osećaj sitosti, olakšavajući ishranu onima koji su na dijeti. Vlakna imaju blagotvoran uticaj na sistem organa za varenje, jer su odličan detoksikant.

Predlozi za upotrebu zobne mekinje

Zobnu mekinju možete dodati u musli, domaću granolu, ili je koristiti za pripremu kaše. Može se dodati u smesu za muffine, kekse, testo za pekarske proizvode i hleb. Može se mešati u punjenja, pljeskavice, ili se čak koristiti za pohovanje.

Neto težina: 500 g

Sastojci: zobna mekinja

Poreklo: EU

Prosečne nutritivne vrednosti na 100 g proizvoda:

- Energija: 1515 kJ / 362 kcal
- Masti: 7,1 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0,2 g
- Ugljeni hidrati: 45,3 g
- od kojih šećeri: 0,9 g
- Proteini: 17,5 g
- Vlakna: 23,1 g
- So: 0,1 g

Informacije o nutritivnoj vrednosti su informativnog karaktera! Tačne nutritivne vrednosti mogu se razlikovati od onih navedenih na pakovanju. Molimo vas da se za tačne informacije o nutritivnoj vrednosti obratite našoj službi za korisnike!
Slični proizvodi