Opis
Himalajska sol koja se danas konzumira datira se od prije 250 milijuna godina. Nastala je tijekom isušivanja drevnih mora oko himalajskih lanaca, a zatim se, kao rezultat uzdizanja planina, danas iskopani sloj soli približio zemljinoj površini. Sloj soli u dubini od otpr. 400-600 m nalazi se u svom prirodnom obliku, zaštićen od štetnih utjecaja na okoliš današnjeg svijeta. Sol nije izložena nikakvoj štetnoj industrijskoj preradi tijekom rudarenja i prerade, na pr. čišćenja i izbjeljivanja; ne sadrži nikakve aditive, na pr. sredstvo protiv slijepljenja. Tome može zahvaliti svoju prepoznatljivu ružičastu boju i neusporediv sadržaj minerala i elemenata u tragovima. Prema nekim istraživanjima, sadrži čak 84 različita minerala.
Upute za korištenje himalajske soli
Himalajska sol može se koristiti za pečenje, kuhanje, začinjavanje u istim omjerima kao i tradicionalne soli. Preporučljivo je dodavati je na kraju pečenja i kuhanja kako bi se očuvao njezin puni mineralni sadržaj. Pogodan je i za slane kupke i kupke za stopala.
Balance Food Ružičasta himalajska fina sol 1000 g cijena: [PRICE]