Himalajska sol, roza, fino mljeveno, 1000 g/1 kg.
Himalajska sol, roza, fino mljeveno, 1000 g/1 kg.
0,87

Himalajska sol, roza, fino mljeveno, 1000 g/1 kg.

Opis i parametri
Neto težina: 1000 g

Sastojci: himalajska sol, (fina, ružičasta)

Mjesto podrijetla: Pakistan


Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda:

- Energija: - kJ / - kcal
- Masti: - g
- od kojih zasićene masne kiseline: - g
- Ugljikohidrati: - g
- od kojih šećeri: - g
- Proteini: - g
- Vlakna: - g
- Sol: - g

Podaci o prehrambenim vrijednostima su samo informativni! Stvarne prehrambene vrijednosti na pakiranju mogu se razlikovati od ovdje navedenih. Molimo raspitajte se o stvarnim hranjivim vrijednostima kod naših kolega!
Himalajska sol koju danas konzumiramo ima preko 250 miliona godina staru istoriju. Nastala je tokom isušivanja drevnih okeana oko Himalajskih planina, a zatim je, usled uzdizanja planinskog lanca, došla bliže površini i postala dostupna za eksploataciju. Sloj soli se prirodno nalazi na dubini od oko 400-600 metara, zaštićen od štetnih uticaja savremenog sveta.

Prilikom eksploatacije i obrade Himalajske soli ne podležu štetnim industrijskim procesima kao što su čišćenje ili izbeljivanje. Ne sadrže nikakve aditive poput antiklumpirajućih sredstava. Zbog toga ima karakterističnu ružičastu boju i izuzetno je bogata mineralima i mikroelementima. Prema nekim istraživanjima, može sadržavati čak 84 različita minerala.

Himalajska so se može koristiti za pečenje, kuvanje i začinjavanje hrane u istom odnosu kao i sa tradicionalnim solima. Preporučuje se dodavanje na kraju pripreme hrane kako bi se sačuvala potpuna mineralna sadržina.

Osim toga, Himalajska so se može koristiti i spolja. Možete je koristiti za kupke ili kupke za stopala koje mogu pomoći omekšavanju i opuštanju kože.
0,87
Nagradni kupon: 0,02 €
Slični proizvodi