Detalji
Opis
Školjka čičaka je tanka vanjska ljuska sjemena čička. Biljka je autohtona u Indiji i Iranu. Sjeme biljke, kao i školjka, posjeduju izvanredne hranjive vrijednosti koje se koriste i u medicinske svrhe, te su od velike pomoći u dijeti. Njegova sposobnost zadržavanja vode također je od velike pomoći u prehrani bez glutena, omogućavajući izradu tjestenine bolje strukture. Vegani mogu zamijeniti želatinu životinjskog podrijetla upotrebom školjke čička.
Preporuke za upotrebu
Općenito se može koristiti za obogaćivanje vlaknima kruha, peciva i drugih slatkih i slanih tijesta, kao i za poboljšanje teksture bezglutenskih tjestenina. Može se dodavati u žitarice, domaće energetske pločice, jogurte. Može se koristiti za zgušnjavanje i želiranje prilikom pripreme krema, pudinga i želea. Budući da se može koristiti i hladno, možemo izraditi svježe voćne želeje bez kuhanja. Može se koristiti i samostalno, kao kura: treba konzumirati 1 žlicu školjke čička s čajem, vodom ili voćnim sokom pola sata prije doručka i večere. Preporučuje se provoditi ovu kuraciju svakodnevno tijekom 1-2 tjedna, uz strogo praćenje adekvatnog unosa tekućine tijekom dana.
Neto masa: 100 g
Sastojci: školjka čička (Psyllium Husk)
Podrijetlo: Indija
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda:
- Energetska vrijednost: 812 kJ / 201 kcal
- Masti: 0 g
- od kojih zasićene masne kiseline: 0 g
- Ugljikohidrati: 3,6 g
- od kojih šećeri: 0 g
- Bjelančevine: 3 g
- Vlakna: 82 g
- Sol: 0,11 g
Podaci o nutritivnoj vrijednosti su informativnog karaktera! Stvarne vrijednosti na ambalaži mogu se razlikovati od navedenih. Molimo da se za aktualne podatke o nutritivnoj vrijednosti obratite našem osoblju!